Image

Fastators substansvärde nära 40 kronor

Bolag Fastator redovisar ett substansvärde om 39,91 kronor per aktie i Q3-rapporten, något högre än i Q2.
Publicerad den 7 November 2017
Joachim Kuylenstierna. Bild: Fastator
Joachim Kuylenstierna.

Substansvärdet i Q2 var 39,75 kronor och i Q3 rapporten förra året 37,02.

Aktien handlas runt 25 kronor.

Q3-periodens resultat uppgick till 2,5 Mkr (11,0).

Tf Vd Joachim Kuylenstierna:

- Vårt huvudinnehav Offentliga Hus har fått vårt fulla engagemang den senaste tiden. En inriktning som visat sig vara helt rätt – ingen annan fastighetsnisch har större potential just nu. Den offentliga sektorn växer och Offentliga Hus med den. Och det kanske viktigaste av allt för oss och för dig som aktieägare: hyrorna kommer i tid och hyresgästen, stat, kommun och landsting, går inte i konkurs.

- Det strategiska arbetet med Offentliga Hus, en av pionjärerna inom det kraftigt växande segmentet samhällsfastigheter, är inriktat på en börsintroduktion 2019.

- I mitt VD-ord i den förra årsredovisningen beskrev jag hur 2017 skulle bli ett svårt år för många bostadsutvecklingsbolag: "vinster i form av framtida förväntningar, och vinster från Excelark snarare än verkligheten, utgör en allt större risk för bostadsvecklarna". Mina farhågor har besannats. Min oro för det kommande överutbudet av alltför dyra bostäder i förhållande till konsumenternas ekonomiska möjligheter har förstärkts. Och då har vi ändå bara sett början… Vad händer då med alla dessa bostadsfastigheter som byggs på spekulation? Jo, vissa kommer inte att slutföras förrän om några år. För första gången på många år är risken överhängande att vi får se påbörjade byggen som står pausade i det svenska landskapet – i väntan på "bättre tider"? En syn som vi annars bara ser i till exempel Spanien, efter fastighetsmarknadens kollaps där.

- Det är nu vår unika affärsidé visar sin styrka: till skillnad från alla andra företag i branschen är vi inte ett "vanligt fastighetsbolag" – vi är fortfarande det enda företag på börsen som är ett fastighetsinvestmentföretag. Som investmentbolag kan vi handla snabbt, till exempel sälja eller byta ut delar, öka andelar eller fusionera. Eller, som när det gäller vårt enda projekt inom bostadsutveckling, ett hälftenägt bolag i Nacka, lägga det i malpåse i väntan på säker tillväxt. Fortfarande med positivt kassaflöde, fortfarande med bestående värde.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Fastator på Branschguiden

Som det enda fastighetsnischade investmentbolaget på aktiemarknaden ger Fastator investerare och sparare en unik tillgång till fastighetssektorn som investeringsobjekt. Vårt spektrum av fastighetsrelaterade verksamheter skapar en bred portfölj, där investerare får möjligheten att exponeras mot flera olika delsegment på fastighetsmarknaden och samtidigt ta del av värdeutvecklingen i sektorn som helhet.
Fastators affärsidé är att bygga värde genom att starta och initialt driva bolag inom fastighetsrelaterade segment där vi ser goda tillväxtmöjligheter. Vi tar ett aktivt ägarska...

Läs mer om Fastator på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

De är största fastighetsägarna på din semesterort

Lista Sommaren härjar för fullt och många strömmar till Sveriges semesterorter. Fastighetssverige har såklart gjort ett nedslag på några av de största semesterorterna – här får du svaret på vilka som är de fem största fastighetsägarna där du är!

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige