Image
Joachim Kuylenstierna.
Joachim Kuylenstierna. Bild: Fastator

Fastator: Ytterligare fem kronors höjning av substansvärdet

Bolag Fastators substansvärde i Q2-rapporten är nu uppe i 74,3 kronor per aktie (55,5), upp från 69,6 i Q1-rapporten.
Publicerad den 21 Augusti 2019

Kvartalet april - juni
Periodens resultat: 58,3 MSEK (186,7)
Resultat per aktie efter utspädning: 4,0 SEK (13,3)
Avkastning på eget kapital: 5,7 % (27,3)
Substansvärde: 1 087,9 MSEK (781,9)
Substansvärde per aktie efter utspädning: 74,3 SEK (55,5)

Perioden januari - juni
Periodens resultat: 142,2 MSEK (193,3)
Resultat per aktie efter utspädning: 9,7 SEK (13,7)
Avkastning på eget kapital: 14,6% (28,5)
Substansvärde: 1 087,9 MSEK (781,9)
Substansvärde per aktie efter utspädning: 74,3 SEK (55,5)

Vd Joachim Kuylenstierna:
– Det är glädjande att se att vi kan skörda även på vår och försommar! Tillväxten är stark, även detta andra kvartal som annars traditionsenligt brukar vara det mest blygsamma. Ändå grämer det mig en smula att vi inte slog resultatet från föregående kvartal, det må förvisso vara en ribba som vi sätter för oss själva, men vi kommer att jobba hårt för att det inte ska hända igen!

– Våra innehavsbolag går starkt och nya förvärv i dessa bolag har förstärkt kassaflödet ytterligare, vilket kommer att visa sig framgent. Det gäller även de affärer vi planterat under perioden, som nu skjuter skott inför framtiden.

– Point Properties etablerades med fokus på centrumutveckling i små och mellanstora städer, där det finns stora förutsättningar för att skapa livskraftiga stadsmiljöer kring samhällsservice, handel och boende. Ur denna mylla finns helt enkelt en enorm potential att utveckla stadskärnor till stadsstjärnor.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Fastator på Branschguiden

Som det enda fastighetsnischade investmentbolaget på aktiemarknaden ger Fastator investerare och sparare en unik tillgång till fastighetssektorn som investeringsobjekt. Vårt spektrum av fastighetsrelaterade verksamheter skapar en bred portfölj, där investerare får möjligheten att exponeras mot flera olika delsegment på fastighetsmarknaden och samtidigt ta del av värdeutvecklingen i sektorn som helhet.
Fastators affärsidé är att bygga värde genom att starta och initialt driva bolag inom fastighetsrelaterade segment där vi ser goda tillväxtmöjligheter. Vi tar ett aktivt ägarska...

Läs mer om Fastator på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

"Tillsvidare jobbar vi med nyckeltalen"

Bolag Det är ett hårt jobbande Trianon som arbetat för att förbättra kostnadskontrollen, öka hyresintäkterna och sänka nettoskulden. Nyckeltalen har stått i fokus och kommer göra så även framöver – iallafall till hösten. Bolaget gör vad de säger att de ska göra konstaterar vd Olof Andersson.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige