Image
I och med sammanslagningen blir vi en av marknadens ledande förvaltningskoncerner, säger Richard Julin, Styrelseordförande i NPM Group.
I och med sammanslagningen blir vi en av marknadens ledande förvaltningskoncerner, säger Richard Julin, Styrelseordförande i NPM Group. Bild: Wikimedia commons

Fastator bildar NPM Group

Bolag Fastator bildar property- och facilitykoncernen NPM Group. Bolaget är helhetsleverantör av servicetjänster till landets fastighetsägare.
Publicerad den 22 Maj 2023

– När vi samlar vår kompetens och erfarenhet i ett enda bolag kan vi skapa stora värden för våra kunder och möjliggöra besparingar och effektiviseringar. NPM Group blir i och med sammanslagningen en av marknadens ledande förvaltningskoncerner, säger Richard Julin, Styrelseordförande i NPM Group.

Kunderna består både av svenska och internationella fastighetsfonder, noterade fastighetsbolag samt privata fastighetsägare. Genom sammanslagningen skapas en storkoncern med en omsättning på 350 miljoner kronor och ett EBITDA-resultat på 42 miljoner kronor för 2022. Koncernen har 300 anställda. Fastator äger 55,5 procent av bolaget, övriga aktieägare är aktiva inom koncernen.

– Förvaltning och utveckling av fastigheter är viktigt för att bygga långsiktigt värde. NPM Group finns i landets alla regioner för att effektivisera förvaltningen nära kunden. Den nya koncernen kommer att ta en unik position på den växande marknaden för property- och facility management, säger Svante Bengtsson, vd i Fastator.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Fastator på Branschguiden

Som det enda fastighetsnischade investmentbolaget på aktiemarknaden ger Fastator investerare och sparare en unik tillgång till fastighetssektorn som investeringsobjekt. Vårt spektrum av fastighetsrelaterade verksamheter skapar en bred portfölj, där investerare får möjligheten att exponeras mot flera olika delsegment på fastighetsmarknaden och samtidigt ta del av värdeutvecklingen i sektorn som helhet.
Fastators affärsidé är att bygga värde genom att starta och initialt driva bolag inom fastighetsrelaterade segment där vi ser goda tillväxtmöjligheter. Vi tar ett aktivt ägarska...

Läs mer om Fastator på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

"Tillsvidare jobbar vi med nyckeltalen"

Bolag Det är ett hårt jobbande Trianon som arbetat för att förbättra kostnadskontrollen, öka hyresintäkterna och sänka nettoskulden. Nyckeltalen har stått i fokus och kommer göra så även framöver – iallafall till hösten. Bolaget gör vad de säger att de ska göra konstaterar vd Olof Andersson.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige