Image

Eurocommercial investerar 600 miljoner i Eurostop Halmstad

Bygg/Arkitektur Eurocommercial har nu tagit beslut om att påbörja utbyggnaden av Eurostop i Halmstad. Totalt planerar Eurocommercial att investera 600 miljoner kronor i utbyggnaden. Halländska MTA har bygguppdraget.
Publicerad den 27 November 2015

Den inledande etappen innehåller 47 stycken helt nya butiker och skapar ett naturligt kundvarv.

ECP har anlitat halländska MTA Bygg och Anläggning vilket innebär att de får det fortsatta uppdraget att genomföra byggnationen av det nya Eurostop. Sedan i våras har markarbeten pågått på området och nya infarter, ny Statoilenhet, rondeller och parkeringsplatser är nu färdigställda.

– Vårt mål med den nya handelsplatsen är att göra något riktigt bra för Halmstad och hallänningen. Därför är vi extra glada över att ha träffat avtal med en lokal aktör när det gäller byggnationen. Tillsammans med MTA ska vi skapa en välkomnande oas för upplevelser, möten och shopping. En plats dit man gärna återvänder, säger Martin Bjöörn, Fastighetschef Eurocommercial.

Totalt avser Eurocommercial att investera ca 600 miljoner kronor i hela utvecklingen av Eurostop Halmstad och denna etapp i ombyggnationen innebär en fullständig omvandling av köpcentret. Totalt handlar det i den första etappen om byggnadsarbeten på 19 000 kvadratmeter och MTA kommer att sysselsätta 100-120 personer, främst lokal arbetskraft. Köpcentret kommer att gå från dagens 30 aktörer till cirka 90 butiker, caféer och restauranger. Under hela om- och tillbyggnationen håller Eurostop öppet som vanligt.

– Vi är oerhört glada över att få fortsatt förtroende att genomföra planerna för det här området i Halmstad. Det ligger oss varmt om hjärtat att kunna bidra till stadsutvecklingen och vi ser fram emot att i samverkan med byggherre, näringsidkare och deras kunder genomföra detta tekniskt utmanande projekt på bästa sätt, säger Andreas Granberg, Marknadschef/ägare på MTA.

– Då vi tidigare har genomfört de förberedande utvändiga arbetena så känns det extra roligt för oss att Eurocommercial på nytt väljer MTA. Detta är ett kvitto på att vi genom ett väl utfört arbete och kompetent personal lyckats skapa ett långsiktigt samarbete med kunden, tillägger Tommy Zryd, vd och ägare på MTA.

– Det nya köpcentret ska stå klart i slutet av 2017 men de första nya hyresgästerna väntas kunna flytta in redan hösten 2016. Just nu är vi i slutfas i förhandlingar med flertalet nya spännande hyresgäster som inte finns i Halmstad idag. Detta ser vi fram emot att snart få återkomma om, säger Mats Jäderberg, centrumchef på Eurostop.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Hjärnan i fokus när AMF "labbar" framtidens kontor

Bygg/Arkitektur Med hjärnan i fokus. Så kan man kanske sammanfatta hur AMF Fastigheter tillsammans med Merry Monday tagit sig an det nya huvudkontoret. I hjärtat av Mood-huset så kommer kollegorna med start måndag välkomnas in i tre av årets årstider. Fastighetssverige var där för att få ta del av de tankar som format det framtidsspanande kontorslandskapet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige