Image

Estate får nya huvudägare och köper parkeringsverksamhet

Bolag Verdane Capital är nya ägare i Estate-koncernen. Estate köper även en parkeringsverksamhet och utvidgar samarbetet med Bromma Blocks.
Publicerad den 29 Januari 2016

Estate-koncernen är en stor leverantör till fastighetsbolag och kontorshyresgäster inom facility management- och servicetjänster.

– Estate har haft en fantastisk utveckling under de senaste 3-4 åren med Sequent som huvudägare.

I stort sett alla kundrelationer har behållits, utvecklats och verksamheten har fördubblats. Med Verdane som huvudägare får vi en större partner med erfarenhet, resurser och kapital att växa vidare, och fortsätta utveckla Estates verksamhet och kunder, säger Johan Håkansson, vd för Estate.

– Estate är ett stabilt växande företag med starkt erbjudande och bra kundrelationer. Med Johan som fortsatt vd och stor delägare känner vi stort förtroende att investera i Estate, uttrycker Per Nordlander partner på Verdane Capital.

GMB har valt att sälja parkeringsverksamheten till Estate Parkering. Tillträdet är Januari 2016 och 30 talet kunder inom fastighetsbolag, köpcentrum och BRF:er har fått en ny leverantör.

– GMB har varit duktiga i sina leveranser där de har behållit kunder under lång tid. Det är ett stort förtroende att få fortsätta dess relationer och utveckla dem vidare, säger Johan Håkansson, vd för Estate.

Bromma Blocks galleria, som ägs gemensamt av Vencom och Starwood, har samarbetat med Estate inom Lokalvård, Bevakning och Parkeringstjänster. Under december har Bromma Blocks valt att utvidga samarbetet till miljöhantering, vinterunderhåll och godsmottagning.

– Estate erbjuder ett FM koncept som avlastar oss fastighetsägare på ett optimalt sätt. Estate håller ihop flera tjänster, skapar synergier och avlastar oss så vi kan fokusera på andra mer värdeskapande aktiviteter, säger Rikard Andersson, Vencom

– Vencom är en tydlig och bra beställare med höga krav på oss som leverantör. Det är med stor glädje vi vill förvalta och utveckla detta utvidgade förtroende, säger Johan Nordin, kundansvarig för Estate.

- Henrik Ekberg
henrik@fastighetssverige.se

Ämnen

Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

"En satsning som andas framtidstro"

Bygg/Arkitektur En storsatsning genomförs i Karlstad när Färjestad ska utvecklas med 100 000 nya kvadratmeter bestående av bostäder, kontor, handel och parkering. Tomas Rhöse, vd för Löfbergs Fastigheter, berättar för Fastighetssverige om arbetet med området, vad det betyder för Karlstads framtid och om de viktigaste delarna i processen framöver.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige