Image
Kineum.
Kineum. Bild: Markus Esselmark

ESS Group flyttar huvudkontoret till Kineum

Uthyrning ESS Group flyttar sitt huvudkontor till Kineum och blir därmed granne med sin nya hotellsatsning Jimmy’z. Flytten beräknas till december 2022.
Publicerad den 28 Oktober 2021

ESS Group, företaget bakom bland annat Hotel Pigalle och Bellora i Göteborg, Steam Hotel i Västerås och Ellery Beach House i Stockholm har tecknat avtal om att hyra 1880 kvadratmeter kontor och flyttar därmed sitt huvudkontor från Kungsportsavenyn till Kineum i Gårda. Kontoret kommer att vara beläget på våning 24 och 25, vilket är våningarna direkt under det blivande hotellets pool club och spa.
– Vår affärsmodell går ut på att bygga platser som vi själva verkligen älskar att vara på, så valet var inte svårt när vi fick möjligheten att hyra ytterligare två våningsplan i Kineum för vårt kontor. Jag kan verkligen inte tänka mig något bättre ställe att få hänga på hela dagarna, säger Jonas Stenberg, CEO och partner på ESS Group
– Ett nytänkande företag som ESS Group är naturligtvis helt rätt för Kineum. Deras satsning på Jimmy’z utgör en stor del av upplevelsen i huset, vilket gör det extra kul att de flyttar hit hela huvudkontoret och blir en ännu tydligare del av Kineum-familjen, säger Robert Woodbridge, områdeschef på Platzer.

Kineum omfattar en ny byggnad vid Ullevimotet om 28 000 kvadratmeter, fördelat på 27 våningar, som byggs samman med befintlig byggnad om 16 000 kvadratmeter. Projektet byggstartade i slutet av 2018 och kommer att färdigställas under 2022. I och med uthyrningen till ESS Group uppgår uthyrningsgraden i projektet till 91 procent.

Projektet genomförs gemensamt av NCC och Platzer i ett bolag som ägs 50/50 av parterna. Platzer kommer förvärva NCC:s andel då projektet är färdigställt.

- Andreas Lithander
andreas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

SEB:s makroekonom: Riksbanken sänker räntan i maj

Ekonomi/Finansiering Riksbanken genomförde flera räntehöjningar på rad och nu talar en del bedömare om att inflationen kommer ner runt två procent vid halvårsskiftet. Går det att redan nu skymta det ekonomiska ljuset – eller lurar det nya utmaningar runt hörnet? Vad behöver vi tänka på framöver när den ekonomiska verkligheten ser ut som den gör? Marcus Widén, makroekonom på SEB, satte ljuset på detta under Stora proptechdagen i Stockholm.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige