Image
Erik Westling rekryteras till Selvaag Bostad.
Erik Westling rekryteras till Selvaag Bostad. Bild: Andy Nurcahyo/Tunguska

Erik Westling ny projektchef i Selvaag Bostad

Karriär Erik Westling har anställts som projektchef i Selvaag Bostad. Han kommer närmast från Nordr/Veidekke, där han bland annat ansvarat för genomförandet av Selvaag Boligs och Nordr/Veidekkes JV-projekt i Sveakvarteren.
Publicerad den 4 Februari 2022

Erik Westling, 46, har 20 års erfarenhet inom bostadsutveckling och har arbetat som affärsutvecklare, analyschef, projektutvecklare och de senaste åren inom projektgenomförande. Han är utbildad arkitekt SAR/MSA och civilingenjör.

Britta Blaxhult, vd på Selvaag Bostad, säger att Erik Westling får en viktig roll i vidareutvecklingen av Selvaags svenska verksamhet.

– Vi är mycket nöjda med att Erik ansluter sig till oss. Han har lång och bred erfarenhet som blir viktig för oss framgent. Genom samarbetsprojektet i Sveakvarteren är han dessutom väl insatt i vårt Plusskoncept och timingen är perfekt med tanke på att vi nyligen vunnit tävlingen Naturban i Nacka. Som projektchef värnar Erik mycket om att skapa goda förutsättningar för alla som är involverade. Det är en förutsättning för att lyckas i långsiktiga processer som samhällsbyggande och bostadsutveckling, säger Britta Blaxhult.

– Efter flera års samarbete med Selvaag Bolig, i främst Sveakvarteren, ser jag nu mycket fram emot att tillsammans med Britta få bidra till den fortsatta uppbyggnaden av Selvaags svenska verksamhet. Att verka i detta nyskapande skede, och samtidigt ha Selvaags traditionsrika ryggrad som samhällsbyggare med oss, känns både inspirerande och tryggt, säger Erik Westling.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Visar att vi menar allvar med vår satsning i Finland"

Bolag Strawberry fortsätter sin expansion i Finland. Nu står det klart att bolaget tar över anrika Hotel Katajanokka på Skatudden i Helsingfors – och etablerar Clarion Collection på den finländska marknaden. Strawberrys etableringschef Daniel Stenbäck berättar för Fastighetssverige om betydelsen av att lansera Clarion Collection i Finland, om Helsingfors som hotellstad och om hur den finländska hotellmarknaden står sig kontra den svenska.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige