Image

Ericssons landmärke vid Telefonplan sålt

Transaktioner Ericssons gamla landmärke vid Telefonplan – som Ole Vagner tidigare ägde – byter ägare för andra gången på bara några månader.
Publicerad den 28 December 2011

Alm Equity köper tillsammans med en hemlig investerare en del av fastigheten Timotejen 19 vid Telefonplan i Stockholm.

Det gamla Ericsson-landmärket ska förvandlas till bostäder.

- Vi köper delar av fastigheten, större delen av alla byggnader, den stora byggnaden och laboratoriet, ungefär 60 procent av de befintliga byggnaderna. Totalt omfattar förvärvet 32 000 kvadratmeter, säger Alm Equitys vd Joakim Alm till Fastighetssverige.

Ole Vagner och hans Keops köpte fastigheten 2006 för cirka 800 miljoner kronor. För några månader sedan sålde Vagner den till Scanprop Development – gamla Scandinavian Property - med Curt Ahnström och Gunnar Mannerheim (M6 Capital) i spetsen.

Nu säljs större delen av fastigheten alltså vidare.

- Vi köper tillsammans med en svensk fastighetsinvesterare som inte vill vara offentlig. Vi äger 50 procent var av det nya bolaget. Det är en helt ny konstellation som köper av Ahnström och Mannerheim, säger Joakim Alm.

Totalt kommer Alm och partnern att investera cirka 800 miljoner kronor i utveckling av området. Målsättningen är att skapa 500 nya bostäder – upplåtelseformen är inte klar - anpassade till förstagångsköpare.

- Det finns ett plantillstånd. Vi kommer nu att driva detaljplaneprocessen. När detaljplanen är klar tar bygget 18-24 månader.

- Vi håller just nu på med ett projekt på andra sidan gatan, Insteget med 250 lägenheter. Där är det inflyttning i 95 lägenheter i slutet av januari och resten i maj.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Bilderna bakom kulisserna: Så ska legendarisk rockklubb bli galen golfklubb på 1 000 kvadrat

Uthyrning Olle Frandsen, en av grundarna till Underground Golf Club, möter upp på Fastighetssveriges reporter i den legendariska rockkonsertlokalen på Kaserntorget, mitt i den centrala smeten av Göteborg. Om en kort tid är det dock galen golf som ska fylla den 1 000 kvadratmeter stora lokalen. – Självklart ska vi behålla Sticky Fingers-skylten på något sätt, säger han.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige