Image
RED och Peritas utvecklar Östra Birsta i Sundsvall.
RED och Peritas utvecklar Östra Birsta i Sundsvall. Bild: RED/Peritas

Elgiganten och Jysk till Östra Birsta

Uthyrning RED och Peritas utvecklar handelsområdet i Sundsvall.
Publicerad den 26 Mars 2019

Det står nu klart att hemelektronikjätten Elgiganten flyttar från den västra sidan till en ny skräddarsydd lokal. Öppning planeras till hösten 2019.

Markförvärvet i östra delen av Birsta handelsområde i Sundsvall, alldeles intill Ica Maxi, är strategiskt beläget med flertalet av marknadens starkaste handelsaktörer.

Den 1 oktober förra året påbörjades markarbetena av den första etappen som motsvarar cirka 12 000 kvadratmeter vilken förväntas bli färdigställd under Q3 2019. Etapp 2 avses komma igång under Q2 2019, där Jysk är ytterligare en hyresgäst som väljer att flytta in. Jysks nya butik planeras att öppna under våren 2020.

RED och Peritas har i och med dessa ytterligare uthyrningar fyllt cirka 75 procent av ytorna av den planerade byggnationen och ser med stor tillförlitlighet fram emot att kunna hyra ut de sista lokalerna om cirka 4 000 kvadratmeter inom kort.

– Vi på RED och Peritas är mycket nöjda och stolta över att ha knutit oss an Elgiganten och Jysk till vårt nya handelsprojekt i Birsta och välkomnar med glädje hyresgästerna till området. Vi visar härmed att vi har kapaciteten att rita om handelskartan i Birsta och att hyresgästerna har ett starkt förtroende för oss, säger Ronald Rico, vd på RED.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Det är inte byggklara planer som är spärren – det är allt runt omkring"

Bolag Det saknas inte byggklar mark eller detaljplaner, om man får tro Wallenstam. Enligt bolagets vd Hans Wallenstam har bolaget många projekt som skulle kunna dras igång här och nu – men det råder fortfarande en stor osäkerhet kring huruvida alla led i entreprenörskedjan är tillräckligt pålitliga. – När det gäller byggen idag så är vi väldigt noggranna: vi gör bakgrundskontroller på alla entreprenörer för att säkerställa att de inte har något kriminellt för sig och för att vara säkra på att de har ekonomi för genomförandet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige