Image

Eastnine köper Alojas Biznesa Centrs i Riga

Transaktioner Eastnine köper Alojas Biznesa Centrs från LNK Group för en köpeskilling om 24,8 miljoner euro, motsvarande cirka 244 miljoner kronor. Avtalet innefattar även förvärv av två angränsande fastigheter för 4,8 miljoner euro, motsvarande cirka 47 miljoner kronor. Den totala köpeskillingen uppgår till 29,6 miljoner euro, motsvarande cirka 291 miljoner kronor. Transaktionen förväntas slutföras under det första kvartalet 2018, och tillföra Eastnine cirka 2,4 miljoner euro, motsvarande cirka 24 miljoner kronor, i årliga hyresintäkter.
Publicerad den 6 Februari 2018
Alojas Biznesa Centrs i Riga. Bild: Eastnine
Alojas Biznesa Centrs i Riga.

Alojas Biznesa Centrs är en A-klass kontorsfastighet byggd 2009 med en total uthyrningsbar yta om 9 000 kvadratmeter och är belägen på Kr. Valdemara iela, en av de största huvudgatorna i Riga och nära både stadskärnan och det framväxande CBD-området i Skanste. Fastigheten är fullt uthyrd till hyresgäster som Luminor (tidigare Nordea) och Ellex Klavins. Inkluderade i transaktionen är två fullt uthyrda fastigheter i anknytning till Alojas Biznesa Centrs bestående av en total uthyrningsbar yta om 2 600 kvadratmeter; detaljhandelsfastigheten "Alojas Kvartals" på samma tomt, och en B-klass kontorsfastighet på Alojas iela 6, vilket medför möjligheten att expandera Alojas Biznesa Centrs.

– Jag är mycket glad att kunna meddela den här transaktionen, som är vår första i Riga. Förstklassiga Alojas Biznesa Centrs är en av de modernaste byggnaderna i centrala Riga, helt i linje med vår strategi att bygga långsiktiga positioner inom A-klass kontor i de baltiska huvudstäderna, säger Kestutis Sasnauskas, vd.

Fastigheterna kan inledningsvis komma att finansieras till 100 procent med eget kapital, givet Eastnines nuvarande starka kassa.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Kan bli sju svåra år för bostadsmarknaden"

Bostäder Mörker och ljusglimtar är vad SBAB:s chefsekonom Robert Boije ser när han blickar ut mot bostadsmarknaden. Men att nu Riksbanken sänkt räntan är en av bitarna till att det nu kan bli positivt för bostadsbyggarna.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige