Image
Kestutis Sasnauskas, vd för Eastnine.
Kestutis Sasnauskas, vd för Eastnine. Bild: Eastnine

Eastnine adderar logistikfastigheter till investeringsstrategin

Bolag Eastnines styrelse har beslutat att bredda nuvarande strategi från kontor till att även omfatta förstklassiga logistikfastigheter i Baltikum. Diversifieringen innebär fortsatt hög avkastning, men till lägre risknivå. Ett bredare investeringsfokus stärker bolagets tillväxtmöjligheter ytterligare.
Publicerad den 16 Juni 2021

Eastnine befinner sig i en snabb tillväxtfas. De senaste fyra åren har bolaget etablerat sig som en ledande kontorsägare i Baltikum genom att bygga upp ett bestånd av moderna och centralt belägna kontorsfastigheter till ett värde av cirka 410 miljoner euro. I slutet av 2020 fastlades en ny affärsplan som bland annat inkluderade målet att fastighetsportföljen ska växa till 700 miljoner euro vid slutet av 2023.

– Logistik innebär ett bra komplement till vår kontorsportfölj. Logistiksegmentet har en attraktiv direktavkastning och starka kassaflöden, vilket kan ge ett positivt bidrag till både resultat och tillväxt, säger Eastnines vd Kestutis Sasnauskas.

– Vi kommer i fortsättningen av fokusera på både de bästa kontors- och logistikfastigheterna. Den exakta timingen av förvärv inom respektive segment beror på vilka tillfällen som yppar sig och vilken affär som bedöms vara bäst vid varje enskild tidpunkt.

Breddningen av strategin mot ytterligare en attraktiv fastighetstyp, logistik, innebär att risknivån sjunker genom diversifiering. Förvärv av logistikfastigheter skulle också innebära att hyresgästkoncentrationen minskar. Efterfrågan på kontors- och logistiklokaler samt fastigheter i Baltikum följer samma trend som i Norden, det vill säga en successiv efterfrågeökning med efterföljande yieldkompression.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Så ser Trianon på Signatur Fastigheter framöver: "Vi har två val…"

Bolag För Fastighetssverige berättar Olof Andersson, vd på Trianon, om vägen till tronen i Signatur Fastigheter – och planerna framöver.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY