Image
Tallinn.
Tallinn. Bild: Baltic Horizon

East Capital köper 30 hektar mark i Tallinn

Transaktioner East Capital Real Estate har förvärvat 30 hektar mark utanför Tallinn för ett nytt logistikprojekt. Marken är belägen vid korsningen mellan Tallinns ringled och den motorväg som leder till landets näst största stad Tartu – ett högt värderat läge för bolag inom logistik, distribution och lätt industri i den estniska huvudstaden. Dessutom har marken goda förbindelser till flera andra viktiga motorvägar och kollektivtrafik, samt ligger i nära anslutning till den plats där Ikea ska etablera ett nytt varuhus. Byggrätten gäller för 150 000 kvm logistikanläggningar med en redan framtagen detaljplan, vilket gör marken redo för utveckling.
Publicerad den 11 Februari 2021

East Capital Real Estate är en av de största ägarna och förvaltarna av moderna logistikfastigheter i Estland. Förvärvet av marken i Tallinn understryker East Capital Real Estates engagemang som den ledande fastighetsförvaltaren i regionen, då bolaget nu kan öka sitt fotavtryck till 350 000 kvm och möjliggör för nya, flexibla och moderna lösningar inom logistik och lätt industri.

Logistiksegmentet har fått ett betydande uppsving under de senaste åren, en utveckling som påskyndats ytterligare till följd av Covid-19. Pandemin har påverkat företag inom flera sektorer, och har därtill ställt krav på förändringar i många bolags affärsmodeller. Som ett resultat ökar efterfrågan på moderna logistikområden ytterligare. Dessutom ökar både fastighetsutvecklare och investerare sitt fokus på segmentet, eftersom det har uppvisat hög avkastning och stigande tillgångsvärden jämfört med andra segment.

– Förvärvet av förstklassig mark för logistikbyggnation markerar starten på ett nytt kapitel för East Capital Real Estate och stärker ytterligare bolagets position inom logistikområdet. Vi ser fram emot att kunna erbjuda såväl nuvarande som nya hyresgäster de bästa möjliga lokalerna i ett utmärkt läge i Tallinn, säger Albin Rosengren, partner på East Capital Group.

- Anthon Näsström
anthon@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Sven-Olof Johansson: "Varje dag som går utan räntesänkningar förvärras situationen"

Bolag Fastpartners Q1-rapport visar på ökade hyresintäkter med 4,1 procent och ett driftnetto som ökade med 2,3 procent. Förvaltningsresultatet minskade dock rejält, med 25,2 procent, och vd Sven-Olof Johansson efterlyser nu sänkta räntor omgående. Fastighetssverige fick en pratstund med honom.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige