Image
Diös hyr ut stort i Umeå.
Diös hyr ut stort i Umeå. Bild: Diös

Diös hyr ut 4 000 kvadratmeter till Plikt- och prövningsverket

Uthyrning Fastighetsägaren Diös och Plikt- och prövningsverket har tecknat ett grönt hyresavtal om cirka 4 000 kvadratmeter kontorsyta på Storgatan 60 i centrala Umeå. Myndigheten utökar sin verksamhet med ett fjärde prövningskontor för att fler ska kunna mönstra och pröva till både värnplikt och polisutbildning. Inflyttning beräknas ske under senvåren 2026.
Publicerad den 18 Oktober 2024

Plikt- och prövningsverkets uppdrag är att kalla och mönstra ungdomar för grundutbildning med värnplikt, och även att genomföra tester av sökande till polisutbildning. Åt andra myndigheter genomför de undersökningar, bedömningar och urval för yrken och utbildningar med särskilda krav som handlar om trygghet och säkerhet i det svenska samhället, exempelvis Tullverket och Kustbevakningen. Prövningskontoret i Umeå blir myndighetens fjärde prövningskontor i Sverige.
– Umeå är en universitetsstad med bra kommunikationer där vi ser goda möjligheter att kunna personalförsörja ett prövningskontor med i första hand legitimerad personal som sjuksköterskor, psykologer och läkare. Med ett kontor i Umeå får vi också geografisk spridning, med kontor i både södra Sverige, Mellansverige och norra Sverige, säger Christina Malm, generaldirektör, Plikt- och prövningsverket.
– Det är med stor glädje vi välkomnar Plikt- och prövningsverket till Umeå. Etableringen innebär ca 60 nya arbetstillfällen i Umeå och att en samhällsviktig verksamhet får en bas i norra Sverige. Vi ser fram emot att inleda utvecklingen av fastigheten under nästa år, där vi bland annat kommer att miljöcertifiera byggnaden för att minska dess miljöpåverkan, säger Göran Fonzén, affärschef, Diös Umeå.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Här är branschens hetaste tomma stolar som ska fyllas

Bolag Flera tunga poster i branschen har fyllts under senaste året – men det finns fortsatt ett antal som behöver tillsättas framöver. Fastighetssverige har tittat närmare på några av branschens hetaste lediga stolar.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige