Image

Danskar bygger i Gustavsberg

ARKITEKTUR Sjaelsö utvecklar nio radhus och 18 lägenheter på en eftertraktad höjd mitt i centrala Gustavsberg, Värmdö kommun. Bostäderna byggs in i befintlig, naturskön skärgårdsmiljö och uppförs i dansk anda med utpräglad och typisk funktionalistisk arkitektur.
Publicerad den 23 Maj 2008

I november 2007 förvärvade Sjaelsö fastigheten med befintlig detaljplan för bostäder. Nu påbörjas utvecklingen av nio radhus och 18 lägenheter för bostadsrättsföreningen Prästgården, några minuter från Gustavsbergs Centrum.

För bostadsprojektet har Sjaelsö anlitat den danska arkitektbyrån Arkitema. Husen byggs in i befintlig miljö och designen karakteriseras av dansk, stilren funktionalism. Bostäderna beräknas stå klara för inflyttning sensommaren 2009.

- Vår ambition är att bygga bostäder som på ett naturligt sätt kommer smälta in i den befintliga, natursköna miljön, säger Pero Popovski, vd Sjaelsö Sverige AB. Den vackra miljön i området är en idealisk utgångspunkt för fräsch, dansk arkitektur.

Värmdö kommun har en snabbt växande befolkning och ett näringsliv med en mycket positiv utveckling. Det skärgårdsnära Gustavsberg behöver nya bostäder och för de framtida boende i Brf. Prästgården finns ett brett utbud av butiker, restauranger och ett betydande centrum för design, konst och inredning.

Projektet i Gustavsberg är det fjärde bostadsprojektet i Sverige för Sjaelsö. På Södermalm stod 35 lägenheter färdiga för inflyttning före jul 2007 och i Liljeholmen i Stockholm samt i Limhamn i Malmö har Sjaelsö pågående bostadsprojekt som totalt omfattar 185 lägenheter.

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Mårten Othérus blir ny vd för Nordr Sverige: "Finns stora möjligheter"

Karriär Efter 19 år i Veidekke och senare det som blev Nordr så har Mårten Othérus haft titlarna regionchef, affärsutvecklingschef och investeringschef. Nu kan han sätta verkställande direktör på meritlistan. Han berättar om hur han vill ta sig an bolagets utveckling framåt.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige