Image
Daniel Kjørberg Siraj och Cecilia Fasth.
Daniel Kjørberg Siraj och Cecilia Fasth. Bild: Hans Fredrik Asbjørnsen och Stena Fastigheter

Daniel Kjørberg Siraj och Cecilia Fasth föreslås till NCC:s styrelse

Bolag Valberedningen för NCC föreslår Cecilia Fasth, vd för Stena Fastigheter, och Daniel Kjørberg Siraj, vd för Obos, som nya styrelseledamöter. I och med nomineringen till NCC:s styrelse väljer Daniel Kjørberg Siraj att avgå från Veidekkes styrelse.
Publicerad den 21 Februari 2023

NCC:s valberedning föreslår sju ordinarie styrelseledamöter utan suppleanter, med omval av Alf Göransson som styrelseordförande, för beslut vid årsstämman. Som nya ledamöter föreslås Daniel Kjørberg Siraj, koncernchef i Obos (som i december köpte 6,5 procent av aktierna i NCC), och Cecilia Fasth, koncernchef för Stena Fastigheter. Geir Magne Aarstad har avböjt omval. Övriga styrelseledamöter föreslås för omval.

Alf Göransson valdes till ordförande 2020 och har varit styrelseledamot sedan 2019. Övriga som föreslås för omval är styrelseledamöterna Simon de Château (ledamot sedan 2020), Mats Jönsson (ledamot sedan 2017), Angela Langemar Olsson (ledamot sedan 2018) och Birgit Nørgaard (ledamot sedan 2017).
– Vi föreslår två nya ledamöter med djup branschkompetens som kommer att vara ett bra tillskott i styrelsen. Samtidigt vill vi rikta ett stort tack till Geir Magne Aarstad för hans viktiga bidrag i styrelsen under en lång period, säger Peter Hofvenstam, ordförande valberedningen NCC.

Daniel Kjørberg Siraj är koncernchef i OBOS sedan 2015 och har de senaste 13 åren haft olika chefsbefattningar inom OBOS. Daniel Kjørberg Siraj är född 1975 och har en Jur kand från Universitetet i Oslo. Han har varit ledamot i styrelsen för AF Gruppen och är sedan 2018 ledamot i styrelsen för Veidekke. Daniel Kjørberg Siraj har meddelat Veidekke att han omedelbart lämnar Veidekkes styrelsearbete, och att han avgår formellt från Veidekkes styrelse i samband med bolagsstämman i NCC den 31 mars 2023.

Cecilia Fasth är koncernchef på Stena Fastigheter sedan 2018. Hon har tidigare varit VD för Castellum Region Väst och haft olika chefsbefattningar inom Skanska. Cecilia Fasth är också styrelseledamot i Fagerhult och Swegon Group. Hon är född 1973 och är civilingenjör från Chalmers.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

SEB:s makroekonom: Riksbanken sänker räntan i maj

Ekonomi/Finansiering Riksbanken genomförde flera räntehöjningar på rad och nu talar en del bedömare om att inflationen kommer ner runt två procent vid halvårsskiftet. Går det att redan nu skymta det ekonomiska ljuset – eller lurar det nya utmaningar runt hörnet? Vad behöver vi tänka på framöver när den ekonomiska verkligheten ser ut som den gör? Marcus Widén, makroekonom på SEB, satte ljuset på detta under Stora proptechdagen i Stockholm.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige