Image

Concent utvecklar 300 hyresrätter i Gävle

Bygg/Arkitektur Concent utvecklar 300 hyresrätter som utgör startskottet för en helt ny stadsdel i det växande arenaområdet Gavlehov i Gävle.
Publicerad den 10 Augusti 2015
Concent är först ut i Gävles nya stadsdel Gavlehov där man ska utveckla 300 hyresrätter. Bild: concent
Concent är först ut i Gävles nya stadsdel Gavlehov där man ska utveckla 300 hyresrätter.

Projektet består av två kvarter om totalt 300 lägenheter i storlekarna 1-4 rum och kök. Detaljplan är godkänd av kommunfullmäktige och Concent räknar med att börja bygget redan under vintern 2015.

Den nya stadsdelen ligger i området mellan Estraden och Gavlehov och kommunens vision är att skapa en blandstad med bostäder, idrottsarenor, kultur, nöjen och kommersiell och offentlig service. Många exploatörer ligger på och vill vara med i utvecklingen men Concent, som förvärvat byggrätterna från fastighetsutvecklingsbolaget RSS Nordic Development AB, är först ut.

– Det ska bli spännande att få sätta nivån för området och få utgöra startskottet för de många och efterlängtade hyresrätter som kommer att produceras i Gävle de kommande åren, säger Michel Fatehnia, projektledare på Concent.
De planerade hyresrätterna beskriver Michel Fatehnia som smarta och effektiva.

– En tvåa på 40 kvadratmeter kan ändå ha plats för allt nödvändigt. Öppen planlösning mellan kök och vardagsrum, sovrum och balkong där det går. Vi hoppas kunna söka bygglov innan årets slut, fortsätter Michel.

Under sommaren har Concent förvärvat två nya projekt, ett i Gävle och ett i Åkersberga och därmed byggt på sin portfölj med 400-500 detaljplanerade bostäder vilket kommer att ge ett substantiellt påslag på bolagets vinst redan 2015.

Kortfakta
• Fastighet: Gävle Sätra 108:20
• Antal lägenheter: 300 st i storlekarna 1-4 rok
• Upplåtelseform: Hyresrätt
• Uthyrningsbar area: Ca 16 000 kvm
• Projekteringsstart: Q4 2015
• Beräknad inflyttning: Q4 2017

- Henrik Ekberg
henrik@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Så ska Stena bli självförsörjande på el

Energi/miljö Stena Fastigheter genomför omfattande satsningar för att minska användningen av el och värme genom att satsa på solceller, energilager och AI-styrd värme. Under 2023 producerade fastighetsbolaget tre gånger mer solenergi än året innan. Fstighetssverige har pratat med Stena Fastigheterns vd, Cecilia Fasth, om de nya energisatsningarna.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige