Image

Chokladkedja öppnar sin första Sverigebutik i Mood

Uthyrning I fredags öppnade den belgiska chokladbutiken Leonidas sin första svenska butik, i Mood Stockholm.
Publicerad den 11 November 2014

Leonidas, som grundades 1913 och sedan tidigare finns i 40 länder, kommer i butiken på Mood att erbjuda ett brett sortiment av färsk kvalitetschoklad, både att köpa med och att äta på plats i butikens kafé.

- Sverige är ett ungt chokladland. Vi är vana att köpa kanelbullar till fika medan det ute i Europa är det betydligt vanligare att man njuter av färska chokladpraliner till kaffet. Vi på Leonidas vill få fler svenskar att njuta lite oftare av choklad med högkvalitativ belgisk choklad till rimliga priser, säger Marcus Sundberg, distributör av Leonidas i Sverige.

Leonidas choklad innehåller endast naturliga ingredienser och 100 procent kakaosmör. De är tillverkade enligt traditionella metoder och med råvaror av bästa kvalitet såsom hasselnötter från Turkiet, moreller från Périgord, mandel från Italien och valnötter från Grenoble. Sortimentet består till största delen av chokladpraliner och presentaskar men butiken kommer även att servera kaffe, glass och chokladdrinkar.

- Vi är väldigt glada över att Leonidas öppnar i Mood Stockholm lagom till jul. Leonidas är ett internationellt starkt koncept som passar bra in i vår internationella mix av mat och mode. Leonidas ger också våra besökare ytterligare en anledning till njutning när de besöker Mood Stockholm, säger Annika Ljungberg, centrumchef på Mood Stockholm som ägs av AMF Fastigheter.

Leonidas grundades i Belgien 1913 och är världens största chokladdetaljistföretag. Idag finns chokladen i fler än 1 400 butiker i 40 länder över hela världen i städer som Paris, Rom, Sydney, Tokyo, Bryssel, New York och nu Stockholm. I Sverige kommer Leonidas att drivas av företaget Taste of Belgium AB. Butiken är belägen på gatuplan vid entrén Norrlandsgatan, Mäster Samuelsgatan.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige