Image
Bild: Istock

CBRE Group ingår avtal om att förvärva H2M i Sverige

Transaktioner CBRE Group meddelar att de ingått ett slutgiltigt avtal om att förvärva H2M Sverige AB, ett ledande företag inom tekniskt underhåll och fastighetsförvaltning i Sverige.
Publicerad den 19 December 2022

H2M grundades 2003 och har sitt huvudkontor i Stockholm, har mer än 180 anställda på fyra platser i Sverige och levererar specialiserade tekniska underhållstjänster för fastigheter inom flera olika sektorer, inklusive transport, offentlig verksamhet, kontor, köpcentra, logistik, sjukvård och bostäder.

När förvärvet är slutfört kommer H2M att fungera som en del av CBRE:s verksamhet Global Workplace Solutions (GWS) i Sverige och kommer att utöka CBRE:s närvaro i Sverige avsevärt, genom att lägga till omfattande teknisk kapacitet som fastighetsunderhåll, HVAC, el, energieffektivitetslösningar, teknisk förvaltning och projektledning.
– H2M är en högt ansedd integrerad tjänsteleverantör som är väl anpassad till våra värderingar, vår kultur och vårt åtagande att tillhandahålla tekniska tjänster i världsklass. Det här förvärvet ökar avsevärt räckvidden för vårt tjänsteutbud och vår förmåga till egen leverans, vilket ger oss en mycket starkare position för att tillgodose våra kunders växande behov på den svenska marknaden, säger Stefan Carlsson, Country Manager, Sverige, CBRE GWS.

Mikael Lindström, grundare och ordförande för H2M, säger:
– Vi har sett en ökad efterfrågan på heltäckande, helt integrerade tjänster för fastighetsförvaltning från våra kunder, och vi tror att vi har hittat rätt partner i CBRE. Med våra gemensamma värderingar och respektive kompetens, expertis och plattformar kommer vi att leverera mervärde till våra kunder.

Förvärvet förväntas slutföras under de kommande månaderna och är beroende av godkännande från myndigheterna.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

CBRE Sweden på Branschguiden

På CBRE är vår passion att leverera marknadsledande fastighetsrådgivning som gör det möjligt för våra kunder att blomstra – i hela världen.

CBRE Group Inc. är världens största företag inom fastighetsrådgivning med huvudkontor i Los Angeles, USA. Företaget har runt 80 000 anställda och fler än 450 kontor som stödjer fastighetsägare, investerare samt hyresgäster över hela världen.

CBRE i Sverige erbjuder strategisk rådgivning inom – fastighetstransaktioner, hyresgästrepresentation, förvaltning, uthyrning och utveckling, samt värdering. Vi arbetar även med res...

Läs mer om CBRE Sweden på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Leklandskedjan i ekonomisk kris – här är fastighetsägarna som kan drabbas

Uthyrning Leos lekland har hamnat i ekonomiska svårigheter och har tvingats ansöka om rekonstruktion. Fastighetssverige har tittat närmare på vilka fastighetsägare som exponering mot kedjan.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige