Image

Catena trimmar portföljen

Transaktioner Catena har under sommaren genomfört ett antal mindre affärer.
Publicerad den 27 Augusti 2018
Benny Thögersen. Bild: Catena Fastigheter
Benny Thögersen.

Flera mindre förvärv och försäljningar har sedan genomförts under andra kvartalet och tredje kvartalets inledning.

Senast var det bolaget Catena Muskötgatan AB med fastigheten Kroksabeln 17 i Helsingborg som såldes den 14 augusti. Affären gjordes till ett underliggande fastighetsvärde om 21,2 Mkr. Fastigheten är drygt 7 000 kvm och har ett hyresvärde om 3 Mkr vid fullt uthyrd. Även bolaget Catena Borås AB med fastigheten Tappen 1 i Borås såldes den 18 maj till Avere Fastigheter AB. Affären gjordes till ett underliggande fastighetsvärde om 25 Mkr. Fastigheten är på 5 700 kvm och har ett hyresvärde på 2,7 Mkr.

- Catenas fokus är logistikfastigheter på strategiska lägen och genom att ständigt utvärdera vår fastighetsportfölj säkerställer vi att vi är stringenta i våra satsningar framåt, säger Benny Thögersen, vd för Catena.

I både Umeå och Malmö har Catena slutfört viktiga markförvärv. Fastigheten Magneten 6 i Umeå förvärvades den 2 juli. Affären gjordes som en bolagsaffär med ett underliggande fastighetsvärde om 20 Mkr. Fastigheten består av cirka 42 000 kvm mark som idag hyrs ut som uppställningsplats med ett hyresvärde om 0,6 Mkr. Fastigheten är välbelägen intill Catenas andra fastighet i Umeå, Mätaren 6. Den 9 juli tecknades dessutom avtal för två nya fastigheter strax utanför Malmö, en affär som sker som ett bolagsförvärv med ett underliggande fastighetsvärde om cirka 22 Mkr. Arealen på fastigheterna är cirka 25 000 kvm och har idag en arrendeintäkt om 1,1 Mkr. Fastigheterna är väl belägna intill riksväg 11 och E6/E20 och ligger i anslutning till mark som förvärvades av Catena i början på 2017.

- Vår markreserv omfattar cirka 1,7 miljoner kvm och behöver ständigt kompletteras för att möjliggöra för kommande investeringar när rätt tillfälle och rätt kund finns på plats, säger Benny Thögersen.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige