Image
Jörgen Eriksson, vd för Catena.
Jörgen Eriksson, vd för Catena. Bild: Catena.

Catena köper mark i Jönköping

Transaktioner Catena köper cirka 200 000 kvadratmeter mark alldeles invid E4 i höjd med Hyltena trafikplats. Köpeskillingen för marken uppgår till cirka 56 miljoner kronor och säljare är Södra Munksjön Utvecklings AB, ett dotterbolag inom Jönköpings kommun.
Publicerad den 21 December 2021

Jönköpingsregionen har sedan lång tid en stark ställning som ett av Nordens bästa logistiklägen med goda förutsättningar att försörja Finland, Danmark och Norge med dagen-efter-leveranser.

– Efterfrågan är mycket hög i regionen och med förvärvet kan vi erbjuda fler aktörer att etablera sig på ett attraktivt läge som erbjuder allt man kan önska ur ett logistikperspektiv – infrastruktur, räckvidd och svårslagen kompetens inom supply chain, säger Catenas vd Jörgen Eriksson.

Catena har sedan tidigare haft en option på markköpet och det förvärvade markområdet är detaljplanerat.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Catena AB på Branschguiden

Raka spåret till smartare logistik

På ett hållbart sätt och genom samarbete utvecklar vi på Catena effektiva logistikanläggningar som försörjer storstadsregioner i Skandinavien.
Vi erbjuder Sveriges bästa nät av moderna och strategiskt placerade fastigheter som erbjuder optimala förutsättningar för ett smartare lager- och varuflöde.

Genom proaktivt arbete och kontinuerlig bevakning av trender inom logistikmarknaden kan vi säkerställa att våra kunder är rustade för framtidens logistik.

Läs mer om Catena AB på Branschguiden

Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Dystra siffran blottar mager start för finska transaktionsåret

Bolag Den finska transaktionsmarknaden började sakta in under Q3 2022 och hittills under 2023 har aktiviteten varit skral med en transaktonsvolym på ynka 300 miljoner euro, drygt tre miljarder kronor. För helåret 2022 nådde den finska marknaden upp i en volym på 7,2 miljarder euro. Hanna Kaleva på KTI berättar mer om det finska fastighetsåret 2022 och utsikterna för 2023.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige