Image

Catena flyttar till Solna

Bolag Eftersom Catena bara har en fastighet kvar i beståndet har bolaget beslutat att flytta sitt säte från Göteborg till Solna, där fastigheten ligger.
Publicerad den 29 April 2011

Den enda kvarvarande fastigheten är Stora Frösunda i Solna, som är den enda som finns kvar i bolaget efter försäljningen till Balder (som i sin tur har sålt vidare 50 procent av aktierna i ägarbolaget till Peab).

Stora Frösunda har en uthyrningsbar yta på 40 723 kvadratmeter. Värdeökningen var 29 procent under det första kvartalet i takt med att detaljplanearbetet fortsätter. Fastigheten värderas nu till 550 miljoner kronor.

Den nya detaljplanen planeras att ställas ut under tredje kvartalet 2011 och beslut i Stadsbyggnadsnämnden och kommunfullmäktige förväntas under fjärde kvartalet 2011.

Resultatet efter skatt för Catenas kvarvarande verksamhet uppgick till 23,9 miljoner kronor (0,4), motsvarande 2,07 kr per aktie (0,03).

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Catena AB på Branschguiden

Raka spåret till smartare logistik

På ett hållbart sätt och genom samarbete utvecklar vi på Catena effektiva logistikanläggningar som försörjer storstadsregioner i Skandinavien.
Vi erbjuder Sveriges bästa nät av moderna och strategiskt placerade fastigheter som erbjuder optimala förutsättningar för ett smartare lager- och varuflöde.

Genom proaktivt arbete och kontinuerlig bevakning av trender inom logistikmarknaden kan vi säkerställa att våra kunder är rustade för framtidens logistik.

Läs mer om Catena AB på Branschguiden

Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Dystra siffran blottar mager start för finska transaktionsåret

Bolag Den finska transaktionsmarknaden började sakta in under Q3 2022 och hittills under 2023 har aktiviteten varit skral med en transaktonsvolym på ynka 300 miljoner euro, drygt tre miljarder kronor. För helåret 2022 nådde den finska marknaden upp i en volym på 7,2 miljarder euro. Hanna Kaleva på KTI berättar mer om det finska fastighetsåret 2022 och utsikterna för 2023.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige