Image

Catella beslutar om utdelningspolicy

Bolag Catella har beslutat att dela ut minst 50 procent av koncernresultatet efter skatt till aktieägarna.
Publicerad den 26 April 2012

Hela utdelningspolicyn lyder:

”Catellas mål är att till aktieägarna överföra koncernens resultat efter skatt till den del den inte bedöms nödvändig för att utveckla koncernens operativa verksamheter, samt beaktande bolagets strategi och finansiella ställning. Justerat för resultatmässigt orealiserade värdeökningar ska över tid minst 50 procent av koncernresultatet efter skatt överföras till aktieägarna i form av utdelning, återköp av egna aktier eller inlösen av aktier.”

Ingen ordinarie utdelning lämnas till aktieägarna för räkenskapsåret 2011.

Vid slutförd försäljning av Banque Invik avser styrelsen att återkomma med förslag på utdelning till aktieägarna avseende räkenskapsåret 2011 i enlighet med den nya utdelningspolicyn.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Det är inte byggklara planer som är spärren – det är allt runt omkring"

Bolag Det saknas inte byggklar mark eller detaljplaner, om man får tro Wallenstam. Enligt bolagets vd Hans Wallenstam har bolaget många projekt som skulle kunna dras igång här och nu – men det råder fortfarande en stor osäkerhet kring huruvida alla led i entreprenörskedjan är tillräckligt pålitliga. – När det gäller byggen idag så är vi väldigt noggranna: vi gör bakgrundskontroller på alla entreprenörer för att säkerställa att de inte har något kriminellt för sig och för att vara säkra på att de har ekonomi för genomförandet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige