Image
Castellum har återvänt till obligationsmarknaden  för första gången sedan april förra året.
Castellum har återvänt till obligationsmarknaden för första gången sedan april förra året. Bild: Istock

Castellum plockar in miljard på obligationsmarknaden

Ekonomi/Finansiering Castellum har tagit in nytt kapital via obligationsmarknaden för första gången sedan april förra året. Bolaget fick en miljard kronor från utgivna obligationer med en löptid på två år, uppger källor till Bloomberg News.
Publicerad den 1 September 2023

Storleken på obligationen var dubbelt så stor jämfört med vad bolaget sökte efter. Detta indikerar att efterfrågan håller på att återvända på obligationsmarknaden, enligt Bloomberg.

Samtidigt har försäljningen skett till ett betydligt högre pris jämfört med tidigare. Kupongräntan landade på 6,163 procent, att jämföra med 3,84 procent när Castellum sålde femåriga obligationer 2022.

Vid toppen av fastighetsboomen 2021 sålde 65 svenska fastighetsbolag obligationer för totalt 27 miljarder dollar. Den volymen har fallit till så lågt som 2,1 miljarder dollar hittills i år. Antalet utgivare har också reducerats till 17 stycken, baserat på data från Bloomberg.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Bilderna bakom kulisserna: Så ska legendarisk rockklubb bli galen golfklubb på 1 000 kvadrat

Uthyrning Olle Frandsen, en av grundarna till Underground Golf Club, möter upp på Fastighetssveriges reporter i den legendariska rockkonsertlokalen på Kaserntorget, mitt i den centrala smeten av Göteborg. Om en kort tid är det dock galen golf som ska fylla den 1 000 kvadratmeter stora lokalen. – Självklart ska vi behålla Sticky Fingers-skylten på något sätt, säger han.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige