Image
Castellum investerar 154 miljoner kronor med bygge av ytterligare en stor logistikfastighet i Brunna.
Castellum investerar 154 miljoner kronor med bygge av ytterligare en stor logistikfastighet i Brunna. Bild: Castellum

Castellum bygger ännu en stor logistikfastighet

Bolag Castellum ökar sin strategiska satsning på lager- och logistikbyggnader i utvalda premiumlägen. I dagarna inleddes bygget av ytterligare en fastighet i Brunna, ett av Stockholmsregionens mest attraktiva logistikområden.
Publicerad den 15 Mars 2021

– Det känns fantastiskt att vara igång med bygget av vår tredje stora fastighet i Brunna. E-handeln fortsätter att driva efterfrågan på moderna lokaler i bra lägen. Jag förväntar mig stort intresse och snabb uthyrning av detta attraktiva projekt, säger Martin Bjöörn, vd på Castellum Region Stockholm-Norr.

I slutet av 2016 förvärvade Castellum ett markområde i norra Storstockholm, idealiskt beläget invid E18 längs stråket Stockholm-Enköping och med närhet till E4:an, Mälarbanan och Arlanda. Sedan dess har logistikområdet Brunna vuxit snabbt med ständigt nya etableringar. Stora välrenommerade bolag som ICA, Swedish Match, Altia, Zalando och Ramirent finns redan på plats i området där Castellum äger drygt 180 000 kvadratmeter bebyggd och byggbar mark, fördelat på sex fastigheter.

Efter två framgångsrika nybyggnationer i Brunna investerar Castellum nu i en tredje fastighet på Mätarvägen 43, med beräknad inflyttning i Q2 2022. Med 11 meters takhöjd, utmärkta rangerytor, lasthus och markportar är lokalerna perfekt anpassade för företag inom lager och logistik med behov av stora ytor.
– Vi pratar om äkta flexibilitet. En hyresgäst kan mycket väl ta hela ytan själv, eller så delar vi upp den på flera aktörer. Vi är som alltid öppna för att skräddarsy lokalerna efter hyresgästens unika behov och önskemål, säger Martin Bjöörn.

Affären i korthet:
Investering: 154 miljoner kronor
Byggstart: mars 2021
Beräknad inflyttning: Q2 2022
Uthyrbar area: cirka 17 000 kvadratmeter
Årligt hyresvärde: cirka 15 miljoner kronor

- Andreas Lithander
andreas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Sparbössan växer – på egna villkor

Bolag Sparbössan är väldigt selektivt som fastighetsbolag: Fastigheterna i portföljen bör ha ett kulturhistoriskt eller arkitektoniskt värde. Så när vd Sara Östmark pratar om att bolaget är inne i en "tillväxtresa", ja, då är det tillväxt på egna villkor och i egen takt. – Det handlar om vilken typ av organisation man vill jobba i, berättar hon för Fastighetssverige.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige