Image

Byggnadspris till Karlstad CCC

Event Karlstads kommuns stadsbyggnadspris går i år till SPP Fastigheter för byggandet av kongress- och kulturhuset Karlstad CCC som invigdes i januari 2011.
Publicerad den 16 December 2011

- Vi lyfter naturligtvis på hatten och gratulerar SPP Fastigheter. Byggnadens utformning och läge har bidragit till att Karlstad CCC på kort tid blivit en populär mötesplats, säger Mattias Nord, vd på Visit Karlstad som driver Karlstad CCC.

Juryns motivering: ”Karlstad Congress Culture Centre är vackert beläget invid Klarälvens forsande vatten. Byggnaden är på en gång monumental i sin storlek och karaktärskapande i sin utstrålning. Huset inbjuder med både själ och hjärta till en mycket händelserik och betydelsefull mötesplats för alla.”

Stadsbyggnadspriset delas ut varje år och premierar väl utförd om-, till- eller nybyggnad inom Karlstads kommun. Priset delas ut till ägaren av byggnaden.

Fakta Karlstad CCC
Ägare: SPP Fastigheter (Storebrand)
Drivs av: Visit Karlstad
Investering: 420 miljoner kronor
Yta: 24 000 kvadratmeter
Kapacitet: 4 500 gäster
Möteslokaler: 18 stycken med plats för 1 600 till 10 personer

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Lista: De köpte och sålde mest under första kvartalet 2024

Lista Islossning? Finansiell tjäle som börjar gå ur jorden? Botten nådd? Kanske – men en ovanligt stor andel av de börsnoterade bolagen nollar i både i förvärvs- och avyttringskolumnen i första kvartalets rapport. Vilka bolag som ligger i toppen? Här är listan.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige