Image
Pontus Sundin, CEO på Brunswick Real Estate Debt.
Pontus Sundin, CEO på Brunswick Real Estate Debt. Bild: Istock/Brunswick Real Estate

Brunswicks lånefond utökas med en miljard kronor

Bolag Brunswick utökar sin tredje fastighetskreditfond med 1,1 miljarder kronor genom att bland annat svenska vårdkoncernen Praktikertjänsts pensionsstiftelse investerar i fonden. Investeringarna är ännu ett bevis för det växande intresset för fastighetskreditfonder som komplement till traditionella ränteinvesteringar.
Publicerad den 26 Oktober 2021

Därmed uppgår den tredje fonden till 13,4 miljarder kronor, en rekordhög nivå för en nordisk fastighetskreditfond. Kapitalanskaffningen listas topp 10 i Europa. Brunswick har hittills i år lånat ut över 2,2 miljarder, varav 50 procent är lån kopplade till miljömässiga förbättringsåtaganden med fokus på klimatåtgärder. Bland låntagarna återfinns flera välkända noterade fastighetsbolag, däribland Klövern.
– Som en av Europas största fastighetskreditfonder och en förebild i branschen är det ett viktigt kvalitetstecken att Praktikertjänst med flera utländska investerare valt att investera i vår fond. Det är dessutom ett bevis på en stark marknadstrend där alltmer kapital allokeras till alternativ finansiering. Allt fler investerare och låntagare i Sverige ser potentialen i vår finansieringsmodell med hållbara lån och långsiktiga åtaganden, säger Pontus Sundin, vd för Brunswick Real Estate Capital.

Brunswicks tredje fastighetskreditfond är en obelånad kreditfond som erbjuder finansiering av kommersiella fastigheter i tillväxtregioner i Sverige. Genom en stark institutionell kapitalbas, med investerare såsom Folksam och KLP, erbjudas fastighetslån med löptider på upp till tio år genom fonden.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Brunswick Real Estate AB på Branschguiden

Brunswick Real Estate är en nordisk investerare och kapitalförvaltare inom fastigheter. Brunswick bygger oberoende hållbara investeringsplattformar med väl definierade investeringsstrategier, i nära samarbete med nordiska och internationella investerare samt våra lokala partners. Teamet består av cirka 70 personer i Stockholm, Helsingfors och Köpenhamn. För mer information, besök: www.brunswickrealestate.com

Läs mer om Brunswick Real Estate AB på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Sven-Olof Johansson: "Varje dag som går utan räntesänkningar förvärras situationen"

Bolag Fastpartners Q1-rapport visar på ökade hyresintäkter med 4,1 procent och ett driftnetto som ökade med 2,3 procent. Förvaltningsresultatet minskade dock rejält, med 25,2 procent, och vd Sven-Olof Johansson efterlyser nu sänkta räntor omgående. Fastighetssverige fick en pratstund med honom.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige