Image
Brinova tillträder en fastighet i Helsingborg.
Brinova tillträder en fastighet i Helsingborg. Bild: Brinova

Brinova tillträder bostadsfastighet i Helsingborg

Transaktioner Brinova tillträder en färdigställd fastighet med 77 bostadslägenheter och ett underjordiskt garage med 65 platser i Helsingborg. Fastigheten tillträds i samband med att byggnaderna är slutbesiktigade. Bostäderna är av hög kvalitet både avseende materialval, utrustning och utemiljö samt belägna på attraktivt läge nära allmänna kommunikationer.
Publicerad den 29 Juni 2020

Avtal om förvärv tecknades 2018-11-05, men tillträdet genomförs i samband med att byggnaderna är slutbesiktigade. Fastigheten Helsingborg, Rosmarinen 34, med en uthyrningsbar bostadsyta om cirka 5 500 kvadratmeter, har ett hyresvärde om 11,1 miljoner kronor och förvärvas för ett underliggande fastighetsvärde om 205 miljoner kronor. Inflyttning i fastigheten sker under augusti månad. Brinova frånträder även kontorsfastigheten Hörby, Dybeck 4. Fastigheten som består av 2 400 kvadratmeter kontor och med ett hyresvärde om 2,4 miljoner kronor säljs för ett underliggande fastighetsvärde om 22,1 miljoner kronor. Försäljningen medför ingen resultatpåverkan.

Vd Per Johansson kommenterar:
– Fastigheten blir ett utmärkt tillskott till Brinovas fastighetsportfölj i Helsingborg. Brinova breddar sin närvaro i Helsingborg där ambitionen är att verka med en stark lokal närvaro. Fastigheten är helt nybyggd och kan förvaltas med befintliga resurser, vilket leder till en kostnadseffektiv förvaltning.

– Försäljningen av kontorsfastigheten i Hörby är ett led i att bli ett fastighetsbolag koncentrerat på samhällsfastigheter och hyresbostäder, dessa fastigheter utgör redan idag 84 procent av beståndet.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Brinova på Branschguiden

Brinova utvecklar och förvaltar primärt bostäder och samhällsfastigheter belägna på utvalda orter med goda kommunikationer i södra Sverige.
Verksamheten kännetecknas av långsiktighet, samverkan med aktörer inom samhällssektorn och inte minst en lokal egen engagerad förvaltning på de orter där bolaget aktivt valt att verka. Värden skapas genom selektiva förvärv, effektiv fastighetsutveckling och en aktiv förvaltning.
Ett starkt kassaflöde medger möjliggör en fortsatt utveckling av verksamheten.
Brinovas B-aktie är noterad på Nasdaq Stockholm och handlas på Small Cap-l...

Läs mer om Brinova på Branschguiden

Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Styrelsesammansättning à la Mindus: Så här har fastighetsbolagen avkastat

Bolag Äger ledamöterna aktier för mer än fem gånger årsarvodet? Och leder ett större ägande hos ledamöterna till högre avkastning? David Mindus lyfte frågan i sitt hyllade vd-ord i Sagax årsredovisning. Vi har undersökt hur det ser ut i fastighetsbolagen – och hur avkastningen har varit för de olika kategorierna.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY