Image
Brinova, med Per Johansson som vd genomförde en riktad nyemission under tisdagskvällen.
Brinova, med Per Johansson som vd genomförde en riktad nyemission under tisdagskvällen. Bild: Brinova

Brinova tar in 174 miljoner till premiumvärdering

Bolag Brinova genomförde efter börsens stängning på tisdagen en riktad nyemission – genom så kallat accelererat book building-förfarande – och tog in 173,6 miljoner kronor till en kurs om 24 kronor per aktie. Aktien stängde på tisdagen på 23,80 kronor.
Publicerad den 8 April 2020

Brinova nyemitterade 7 231 344 B-aktier till ett pris om 24 kronor per aktie. Priset har fastställts genom ett accelererat book building-förfarande och motsvarar en premie om cirka 0,8 procent mot stängningskursen på Nasdaq Stockholm den 7 april 2020.

I relation till det långsiktiga substansvärdet per aktie om 23,04 kronor per den 31 december 2019 motsvarar priset en premie om 4,2 procent. Genom nyemissionen tillförs Brinova cirka 173,6 miljoner kronor före emissionskostnader.

Nyemissionen riktades till utvalda svenska och internationella institutionella investerare, däribland Länsförsäkringar Fastighetsfond och Odin Eiendom. I kretsen av investerare återfinns såväl befintliga som nya aktieägare. Likviden från nyemissionen avses användas för att ta tillvara på förvärvsmöjligheter. Syftet med att avvika från aktieägarnas företrädesrätt var att genomföra en kapitalanskaffning på ett tids- och kostnadseffektivt sätt samt öka den institutionella ägarbasen.

Nyemissionen medför en utspädning om cirka 9,1 procent baserat på det totala antalet aktier i Brinova.

I samband med Nyemissionen har Bolaget anlitat ABG Sundal Collier som sole bookrunner och Advokatfirman Lindahl som legal rådgivare.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Brinova på Branschguiden

Brinova utvecklar och förvaltar primärt bostäder och samhällsfastigheter belägna på utvalda orter med goda kommunikationer i södra Sverige.
Verksamheten kännetecknas av långsiktighet, samverkan med aktörer inom samhällssektorn och inte minst en lokal egen engagerad förvaltning på de orter där bolaget aktivt valt att verka. Värden skapas genom selektiva förvärv, effektiv fastighetsutveckling och en aktiv förvaltning.
Ett starkt kassaflöde medger möjliggör en fortsatt utveckling av verksamheten.
Brinovas B-aktie är noterad på Nasdaq Stockholm och handlas på Small Cap-l...

Läs mer om Brinova på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Colliers: Kontorets kompass snurrar

Uthyrning I fredags släppte Colliers sin senaste kontorsrapport och av allt att döma så sätter pandemin fortsatt sina spår. Men när Karin Witalis, Associate Director, EMEA Research på Colliers, ska sammanfatta kontorsmarknaden i Stockholm så lyder den "alla vill ha allt". Fastighetssverige ringde upp henne för att ta reda på vad det innebär.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige