Image

Brinova skriver inte ner fastighetsvärdena

RAPPORTER Brinova skriver inte ner sina fastighetsvärden. I stället bidrar positiva värdeförändringar på 26,6 miljoner kronor (139) till ett helårsresultatet för 2008 på 241,1 miljoner kronor (351,2). Resultatet efter skatt för det fjärde kvartalet 2008 blev 13,0 miljoner kronor (64,0).
Publicerad den 26 Februari 2009

Det fjärde kvartalet låg de orealiserade värdeförändringarna helt stilla (5,7 miljoner kronor motsvarande period föregående år).

"Brinovas projektutveckling och ökade driftnetto har tillsammans med en stabil syn på de långsiktiga värdena inneburit att fastighetsvärdena ligger på oförändrade nivåer. Detta bekräftas av de externa värderingarna", skriver Brinova i bokslutskommunikén.

Hyresintäkterna uppgick under helåret 2008 till 381,0 miljoner kronor (308,8).
Driftöverskottet uppgick till 237,0 miljoner kronor (216,4).

Styrelsen föreslår en sänkt utdelning från fem till tre kronor per aktie. Förra året delades också en extra utdelning om 1,50 kronor per aktie ut. I år blir det ingen extra utdelning.

- 2008 har varit ett år med snabba och stora svängningar både gällande aktiekurser och räntenivåer. Brinova har sedan tidigare varit rustat för att hantera dessa svängningar och har kunnat parera börsnedgången på ett acceptabelt sätt. I det längre perspektivet är det dock resultatet, utdelningskapaciteten och de underliggande fastighetsvärdena som är avgörande för Brinova, säger vd Anders Silverbåge.

- Vi har logistikpositioner som är strategiskt placerade och centrala för det svenska varuflödet. Intäkterna från logistikportföljen i kombination med en stor andel bostadsintäkter ger Brinova en bra stabilitet i intäktsströmmarna.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Uppdaterad lista: Så mycket äger branschtopparna

Lista Fastighetssverige har tittat på hur stort innehav de verkställande direktörerna sitter på i det egna bolaget. Här är en uppdaterad lista efter årets första fyra månader.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige