Image
Botrygg bygger i Barkarby.
Botrygg bygger i Barkarby. Bild: Botrygg

Botrygg bygger i Barkarbystaden

Bygg/Arkitektur Botrygg och Järfälla kommun tecknade under veckan köpe- och exploateringsavtal för ett stadskvarter mitt emot den kommande tunnelbanestationen i Barkarbystaden. På platsen kommer Botrygg bygga 200 bostäder och ett flertal lokaler i bottenplan för ett levande kvarter.
Publicerad den 16 April 2021

De 200 bostäderna kommer variera med allt från mindre bostäder om ett rum och kök för det allra första boendet till bostäder om fem rum och kök för den större familjen. I kvarteret blir det också bostäder med uthyrningsdel som gör det möjligt för generationsboende eller kompisboende.

Det är första gången som Botrygg bygger i Barkarbystaden och byggstart planeras till hösten 2021 där den första inflyttningen sker under 2023.
– Jag hälsar Botrygg varmt välkommen till Barkarbystaden. Deras planer för kvarteret matchar Barkarbystadens utveckling till dynamisk och livfull stadsmiljö väldigt bra, säger Emma Feldman (M), kommunstyrelsens ordförande i Järfälla.

– Vi är glada att få möjligheten att ta aktiv del i utvecklingen av attraktiva Barkarbystaden där vår ambition är att bygga Barkarbystadens bästa kvarter. Lägenheterna kommer säljas som bostadsrätter och i brf Origo kommer det erbjudas en kombination av attraktiva och unika boendekvaliteter. Kvarteret ligger i direkt anslutning till den kommande tunnelbanan och Sveatorget som kommer bli mittpunkten i Barkarbystaden. Här kommer våra kunder ha tillgång till ett brett utbud av närservice som restauranger, caféer, gym, skolor och förskolor. Vi ser fram emot att komma igång med bygget under hösten, säger Adam Cocozza, vd Botrygg.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Per Schlingmann: Därför är 15-minutersstaden här för att stanna

Bolag Den tidigare moderatpolitikern är numera bland annat stadsutvecklingsstrateg som är väl insatt i det allt mer populära konceptet 15-minutersstaden. När Diös ordnade ett digitalt event på temat berättade han mer om innehållet i konceptet och varför attraktiviteten accelererats under pandemin.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY