Image

Bostaden i Vetlanda AB blir norskägt

SVERIGE Bostaden i Vetlanda AB har ett fastighetinnehav om 110000 kvadratmeter, varav 80000 kvadratmeter är bostäder och 30000 kvadatmeter är lokaler. Fastighetsvärdet uppgår till cirka 700 miljoner kronor. Nu har ägarfamiljerna bestämt sig för att sälja bolaget till norskägda Heimstaden. För FastighetsSverige berättar Sven-Olof Hed, en av de tidigare ägarna, varför.
Publicerad den 8 Januari 2008

- Det handlar om ett generationsskifte, vi är två i ägarfamiljerna som uppnått pensionsålder och de andra kan inte lösa ut oss. Och det är inga andra i familjerna som ska driva bolaget vidare. Det blir en delägare som blir kvar som anställd, förvaltaren Pierre Folkesson, säger Sven-Olof Hed till FastighetsSverige.

Anledningen till att det blev just Heimstaden som fick köpa bolaget är att man känner dem sedan tidigare.

- Vi har haft kontakt med dem förut och tycker att de har varit bra att ha att göra med. De blev nöjda eftersom de inte haft någon organisation i Vetlanda tidigare, säger Sven-Olof Hed.

Det viktigaste för ägarfamiljerna har varit att all personal ska få stanna kvar i organisationen, så blir också fallet.
- Det är bara ägarbilden som ändras. Vi är nöjda med affären framförallt eftersom all personal stannar kvar i Heimstaden, det är viktigt på en sån här liten ort, säger Sven-Olof Hed.
Catella Corporate Finance var rådgivare i affären.

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Slutförhandlar om stora avyttringen

Bolag Aros Bostad gör en stor affär med ALM Equity och samtidigt är de i slutskedet av förhandlingarna om att sälja en stor hyresrättsportfölj. För Fastighetssverige ger Aros vd Magnus Andersson en uppdatering.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige