Image

Boplats breddar sig

Bostäder Boplats Göteborg driver nu ett projekt i samarbete med Göteborgs Stad vars syfte är att utnyttja det befintliga fastighetsbeståndet bättre. – Vi vill uppmärksamma människor på att de har oanade resurser, säger projektledaren Pernilla Högfors.
Publicerad den 28 September 2016

Pernilla Högfors som jobbat som mäklare i flera år är projektledare.

– Vi vill uppmärksamma människor på att de har oanade resurser. Ett rum i lägenheten som inte används, en gäststuga på tomten, kanske ett vinterbonat fritidshus som står tomt stora delar av året. Vad vi vill visa är att det finns bra möjligheter för den som vill hyra ut, att det inte är så svårt. Bara man känner till vad som gäller och vad du har för rättigheter!

Boplats har drivit ett liknande projekt för internationella studenter i flera år, i samarbete med Chalmers, Göteborgs universitet och Göteborgs stad.

– Vi har uppmanat göteborgarna att hyra ut och därmed hittat husrum till hundratals studenter inför terminsstarten på hösten. Nu vill vi se om vi kan utöka det till andra grupper, säger Mats Ekblad, informatör på Boplats.

På boplats.se annonserar man utan kostnad. Den som vill kan vara helt anonym och ta in ansökningar via webbplatsen. Därefter kontaktar man de som är intressanta. Det är även möjligt att kryssa i vem som skall kunna söka på din annons, till exempel en nyanländ, en student, eller någon som just har fått jobb.

– Eftersom alla som annonserar på boplats.se är registrerade med personnummer och då vi granskar alla annonser hoppas vi att de som söker skall känna sig trygga, säger Pernilla Högfors.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

De är största fastighetsägarna på din semesterort

Lista Sommaren härjar för fullt och många strömmar till Sveriges semesterorter. Fastighetssverige har såklart gjort ett nedslag på några av de största semesterorterna – här får du svaret på vilka som är de fem största fastighetsägarna där du är!

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige