Image
Efter räkenskapsårets utgång har händelser inträffat som påverkar bokslutet.
Efter räkenskapsårets utgång har händelser inträffat som påverkar bokslutet. Bild: iStock

Bokslut dröjer för krisande Oscar Properties

Bolag Det är andra gången som Oscar Properties flyttar fram Q4-rapporten.
Publicerad den 3 April 2024

I mitten av februari meddelade Oscar Properties att de skulle skjuta upp publiceringen av Q4-rapporten för 2023. Bolaget har under en period ställts inför flera utmaningar. Inte minst efter räkenskapsårets utgång har händelser inträffat som påverkar bokslutet. Händelser, som bland annat rör konkursansökningar och uppskjutna räntebetalningar, skulle beaktas i den kommande rapporteringen för Q4. Med anledning av dessa händelser behövde bolaget utökad tid för färdigställande och revision av bokslutet.

Först beslutade styrelsen att nytt datum för rapporteringen skulle bli torsdagen den 4:e april, torsdagen i veckan efter påsk. Idag, onsdag och dagen innan, meddelar de på nytt i ett pressmeddelande att orsaken till senareläggning av rapporten är densamma som tidigare kommunicerats, dvs att bolaget har drabbats av väsentliga händelser efter räkenskapsårets utgång och som kräver omedelbar hantering och beaktande i rapporten samt utökade revisionsinsatser. Styrelsen har nu beslutat om att skjuta upp publiceringen av bokslutskommunikén till fredagen den 26 april.

Arbetet med en samlad plan för avveckling av koncernens skulder och säkring av dess tillgångar fortsätter tillsammans med Lars Söderqvist och Wesslau Söderqvist Advokatbyrå.

I februari meddelades att vd Carl Janglin och CFO Magnus Thimgren skulle lämna sina tjänster, vilket också Carl Janglin gjorde på dagen den 5 mars, trots att man till en början hade planer för att han skulle sitta kvar tills dess att en ny vd kunnat tillträda.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Sven-Olof Johansson: "Varje dag som går utan räntesänkningar förvärras situationen"

Bolag Fastpartners Q1-rapport visar på ökade hyresintäkter med 4,1 procent och ett driftnetto som ökade med 2,3 procent. Förvaltningsresultatet minskade dock rejält, med 25,2 procent, och vd Sven-Olof Johansson efterlyser nu sänkta räntor omgående. Fastighetssverige fick en pratstund med honom.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige