Image

Besqab planerar bostäder i "Soso"

BYGG Besqab planerar nu för uppförandet av stadsradhus, bostadsrätter och hyresrätter utefter Kransbindarvägen på gränsen till Hägerstensåsen i Stockholm. Besqab har, tillsammans med Familjebostäder, fått markanvisningen i det område som i dag ofta benämns "Soso", söder om söder.
Publicerad den 3 April 2009

Exploateringsnämnden i Stockholms stad har beslutat att markanvisa ett område till Besqab och Familjebostäder. Området har fått en ungdomlig prägel i takt med att bland annat Konstfack flyttat hit samtidigt som populära restauranger etablerat sig här.

Ett 30-tal stadsradhus, såväl bostadsrätter som hyresrätter, samt en förskola planeras. Detta är en fortsättning på ett gott och givande samarbete som Besqab och Familjebostäder haft i flera år.

De planerade husen ritas av Realarchitektur i Berlin och är ett nytt inslag i Stockholmsarkitekturen som Besqab och Familjebostäder hoppas kunna använda på fler ställen i Stockholms närförorter.

Detaljplanearbetet kommer att starta under våren 2009. Förhoppningen är att spaden ska kunna sättas i jorden sommaren 2010 och att de första boende ska kunna flytta in ett år senare, sommaren 2011.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Visar att vi menar allvar med vår satsning i Finland"

Bolag Strawberry fortsätter sin expansion i Finland. Nu står det klart att bolaget tar över anrika Hotel Katajanokka på Skatudden i Helsingfors – och etablerar Clarion Collection på den finländska marknaden. Strawberrys etableringschef Daniel Stenbäck berättar för Fastighetssverige om betydelsen av att lansera Clarion Collection i Finland, om Helsingfors som hotellstad och om hur den finländska hotellmarknaden står sig kontra den svenska.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige