Image

Balder säljer Din Bostad-bestånd för 113 miljoner

TRANSAKTIONER Olov Johansson och hans Helsingehus köper flera fastigheter i Söderhamn av Balder. Beståndet ingick i Din Bostad, som Balder nyligen köpte.
Publicerad den 5 Januari 2010

Sammanlagt säljer Balder nu tio bostadsfastigheter till ett värde av 113 miljoner kronor.

Helsingehus köpte sju fastigheter i Söderhamn, varav bolaget omedelbart sålde vidare tre fastigheter till HB Bygg, enligt Hela Hälsingland.

De övriga fastigheterna i Balders försäljningar ligger i Älvkarleby, Tidaholm och Malmö.

- Balders försäljningar är ett bra tecken på att det går att hitta affärsmöjligheter tillsammans med lokalt starka aktörer och det känns glädjande att vi har lyckats avyttra fastigheter till ett värde som sammantaget överstiger redovisat värde med cirka elva procent, säger Balders vd Erik Selin.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Visar att vi menar allvar med vår satsning i Finland"

Bolag Strawberry fortsätter sin expansion i Finland. Nu står det klart att bolaget tar över anrika Hotel Katajanokka på Skatudden i Helsingfors – och etablerar Clarion Collection på den finländska marknaden. Strawberrys etableringschef Daniel Stenbäck berättar för Fastighetssverige om betydelsen av att lansera Clarion Collection i Finland, om Helsingfors som hotellstad och om hur den finländska hotellmarknaden står sig kontra den svenska.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige