Image
Balder får bygglov i centrala Sundbyberg.
Balder får bygglov i centrala Sundbyberg. Bild: DinellJohansson

Balder får bygglov i centrala Sundbyberg

Bostäder Byggnads- och tillståndsnämnden har fattat beslut om att bevilja Balder bygglov för ett nytt bostadskvarter i centrala Sundbyberg. Området kommer förtätas med både nya bostäder och verksamhetslokaler. Platsen, kvarteret Basaren 1, är för många stockholmare känd för den legendariska nattklubben Grand Garbo som en gång huserat här.
Publicerad den 28 Maj 2021

– Den nya bebyggelsen läker ihop Landsvägens gaturum som får karaktären av en stadsgata. Den nya framflyttade bebyggelsen med sina generösa butikslokaler och skyltfönster ger förutsättningar för ett rikare stadsliv med mycket att uppleva när man går längs Landsvägen", säger David Johansson, Regionansvarig Fastighetsutveckling på Balder.

Förslaget omfattar 65 nya bostadsrätter i blandade storlekar med allt från smarta studiolägenheter på 1 rok, med närmare 4 m i rumshöjd, till större lägenheter på 5 rok. På taket kommer det finnas en gemensam takterrass som alla boende kan njuta av och i bottenvåningen gör vi plats för restauranger och butiker.

Den nya byggnaden uppförs med trästomme och certifieras enligt Miljöbyggnad Silver, vilket innebär höga krav på exempelvis energianvändning, innemiljö och materialval. I alla Balders projekt är hållbarhet en viktig fråga, både när det gäller att bidra till mindre miljöpåverkan och att bidra till ökad social hållbarhet.

Produktionsstart sker i augusti och säljstarten senare i höst. Inflyttning sker preliminärt hösten 2023.

- Andreas Lithander
andreas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige