Image

Avtal för Kvillebäcken undertecknat

STADSUTVECKLING Nu har markägarna för nya Kvillebäcken i Göteborg, Wallenstam, NCC och Älvstranden Utveckling, undertecknat ett avtal som möjliggör utveckling av en helt ny stadsdel som fullt utbyggd kommer att omfatta cirka 1 600 lägenheter.
Publicerad den 21 April 2010

Wallenstam ska bygga cirka 400 lägenheter i Kvillebäcken och blir först ut av de sju exploatörerna i konsortiet med att sätta spaden i marken, byggnationen av Wallenstams första hus påbörjas under kvartal fyra 2010.

- I Kvillebäcken bygger vi på egen mark och i ett område som vi har velat utveckla under många år. Vi vill bidra till att det byggs fler lägenheter i Göteborg. Vi är beredda att investera och har både resurser och engagemang för att bygga ännu fler lägenheter åt göteborgarna, säger Hans Wallenstam, vd för Wallenstam.

Utöver den egna byggnationen ansvarar markägarna för nya Kvillebäcken även för utveckling av infrastruktur, planerade verksamhetslokaler med mera. Hela området beräknas vara fullt utbyggt om cirka 7-8 år.




Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Visar att vi menar allvar med vår satsning i Finland"

Bolag Strawberry fortsätter sin expansion i Finland. Nu står det klart att bolaget tar över anrika Hotel Katajanokka på Skatudden i Helsingfors – och etablerar Clarion Collection på den finländska marknaden. Strawberrys etableringschef Daniel Stenbäck berättar för Fastighetssverige om betydelsen av att lansera Clarion Collection i Finland, om Helsingfors som hotellstad och om hur den finländska hotellmarknaden står sig kontra den svenska.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige