Image
Mineralvattenfabriken
Mineralvattenfabriken Bild: Måns Berg

Atrium Ljungberg: Industrilokaler lockar nya hyresgäster

Uthyrning Atrium Ljungberg har tecknat hyresavtal med teknikbolaget Zmarta, som flyttar till nytt kontor i Hagastaden i Stockholm. Avtalet omfattar cirka 770 kvadratmeter i Mineralvattenfabriken, en ikonisk bryggerifastighet som idag består av moderna kontor mitt i områdets industrihistoriska hjärta.
Publicerad den 31 Januari 2023

Zmarta är Nordens bredaste jämförelsetjänst för bland annat bolån, konsumentlån, försäkringar och elavtal. Bolaget har verkat på den svenska marknaden sedan 1999 och har idag cirka 300 anställda. Förutom i Sverige finns Zmarta även i Finland och Norge. I september flyttar Zmarta från Stockholmskontoret på Odengatan till Atrium Ljungbergs Mineralvattenfabriken i Hagastaden. Det nya kontoret omfattar cirka 770 kvadratmeter och kommer att ligga i det så kallade Glashuset, en spektakulär tillbyggnad på delar av den tidigare fabriken.

– Det känns helt rätt att ett modernt teknikbolag som Zmarta flyttar in i industrihistoriska kvarter mitt i den här expansiva och urbana stadsdelen. Kontrasterna speglar verkligen vår verksamhet där vi använder ny teknik för att förändra gamla branscher och underlätta för vanliga människor när de fattar privatekonomiska beslut, säger Catharina Skommevik, vd på Zmarta.

Sedan tidigare hyr även appbolaget Wolt lokaler i Mineralvattenfabriken och Kry har också öppnat en vårdcentral i huset. I kvarteret finns också ett flertal gallerier, hotell samt restauranger och takbarer.

Atrium Ljungberg är en av de största fastighetsutvecklarna i Hagastaden och har såväl ombyggda industribyggnader som moderna kontorshus i sitt bestånd. Granne med Mineralvattenfabriken ligger det så kallade PV-palatset som nu renoveras för att rymma moderna kontor med industrikänsla, klart för inflytt under 2024. I kvarteret ligger även Industricentralen, en ikonisk tegelbyggnad som bland annat huserar ett flertal arkitektkontor och gallerier. Fram till 2030 planeras Hagastaden växa med 50 000 arbetsplatser och 6 000 nya bostäder och rakt genom stadsdelen planeras för ett av staden största parkprojekt, som knyter ihop Hagastaden med Hagaparken.

– Vi är glada att Zmarta väljer att flytta till Mineralvattenfabriken. Vi märker av ett stort intresse för hela Hagastaden, inte minst för de äldre industrifastigheterna som ligger i gränslandet mellan Vasastan och Stockholms nya skyline. Det är många tech- och kunskapsintensiva bolag som söker sig hit och ser fördelarna med att sitta i detta sammanhang, säger Catarina Lennartsson, Leasing Manager på Atrium Ljungberg.

Hyresavtalet med Zmarta Group är ett så kallat grönt hyresavtal - en överenskommelse mellan hyresvärd och hyresgäst om gemensamma åtgärder för att behålla eller förbättra lokalens miljömässiga prestanda.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Fortfarande inget beslut om Scandinavium

Bygg/Arkitektur Inte heller den här gången kom det ett beslut från kommunstyrelsen i Göteborg om arenans öde. Det rödgröna styrets ansvarige för idrottsfrågor, kommunstyrelsens ledamot Daniel Bernmar (V), säger till Fastighetssverige att förhandlingarna om vilket alternativ man föredrar fortfarande pågår.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige