Image

Aspelin-Ramm utvecklar Vallhamra torg

STADSUTVECKLING Aspelin-Ramm Fastigheter AB ska tillsammans med Partille kommun utveckla en ny detaljplan för Vallhamra Torg i Partille utanför Göteborg. I grundförslaget planeras för cirka 200 nya lägenheter och 1 200-1 500 kvadratmeter lokalyta avsedd för service och handel.
Publicerad den 4 Juni 2009

Målet är att skapa ett nytt och attraktivt boende i området och samtidigt skapa nya affärslokaler som uppfyller moderna krav på lokalytor för handels- och serviceverksamhet.

− Vi är glada över att ha fått förtroendet av kommunen att tidigt vara med i processen att utveckla området runt Vallhamra torg. Hela Partille-Sävedalen är redan idag ett mycket populärt bostadsområde och genom att öppna upp det lite instängda Vallhamra torg kan vi skapa en riktigt attraktiv miljö för människor att leva och arbeta i. Den väl utbyggda och fungerande kollektivtrafiken i området gör Vallhamra torg särskilt lämpligt för att utveckla och bygga nya bostäder, säger Lennart Karlsson, vd för Aspelin-Ramm Fastigheter AB.

Jörgen Hermansson, mark- och exploateringschef i Partille kommun, tycker att det är hög tid att Vallhamra torg rustas upp. Med nya bostäder och en ny utformning av torget ges den lokala handeln rätt förutsättningar att hitta sin roll i förhållande till de större köpcentrumen.

– Vi vet att Vallhamra torg idag upplevs som slitet och otryggt av besökare och boende i närområdet. Ett nytt och modernt torg är rätt sätt att skapa en livskraftig miljö för såväl boende som handel. Behovet av ett lokalt alternativ kommer alltid att finnas, det handlar bara om att anpassa lokaler och utbud efter de behov som finns idag. Med ökad handel följer dessutom även ökad trygghet genom att allt fler människor vistas i området, säger han.

Vallhamra torg är den sista kommersiella fastigheten som det kommunala bostadsbolaget Partillebo nu avvecklar för att helt inrikta verksamheten mot förvaltning av bostäder och kommunala fastigheter.

– Som kommunalt bostadsbolag ska vi inte utsätta oss för den ekonomiska risk som det innebär att utveckla och förvalta kommersiella fastigheter. Det ska de göra som har kompetensen och som är beredda att riskera ett ekonomiskt bakslag på en svagare marknad. Aspelin-Ramm Fastigheter har visat att man har kompetensen och erfarenheten för att utveckla såväl bostads- som handelsfastigheter. Det totalgrepp man föreslår för utformningen av ett nytt Vallhamra torg känns helt rätt för att komma tillrätta med de problem som kännetecknar många av de torg som är byggda under 1950- och 1960-talen, säger Pär Linder, vd för Partillebo.

Aspelin-Ramm Fastigheter har tidigare bland annat utvecklat köpcentrumen 421 i Sisjön och Amhult i Torslanda samt det uppmärksammade bostadsprojektet "Studio 57" på Norra Älvstranden i Göteborg. Det senare är det första projektet i Göteborg som utnyttjat möjligheten med tredimensionell fastighetsbildning och byggt nya bostäder ovanpå en befintlig byggnad.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Just nu: Även Oscar Properties andra rekonstruktionsansökan avslås

Juridik Idag hölls det konkursförhandling kring Oscar Properties och tingsrätten meddelar Fastighetssverige att något beslut om konkurs inte har tagits. Däremot kan Fastighetssverige berätta att även bolagets andra ansökan om rekonstruktion har avvisats av tingsrätten, på liknande grunder som den första ansökan.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige