Image
Milstena.
Milstena. Bild: Aros Bostad

Aros Bostad tecknar entreprenadavtal för sitt första radhusprojekt

Bygg/Arkitektur Aros Bostad har tecknat avtal med C4 Hus och TM Anläggning för hus- respektive markentreprenad avseende 69 radhus i Skarpäng, Täby kommun.
Publicerad den 18 Mars 2020

Bostadsprojektet Milstena i Skarpäng är Aros Bostads första utvecklingsprojekt med enbart radhus. Området kommer att omfatta 69 radhus i bostadsrättsform, fördelade på fyra olika husmodeller med fasader i både tegel och trä. En gemensam pool placeras centralt i området, som en naturlig samlingsplats för de boende.

Totalentreprenaden med C4 Hus omfattar uppförande av radhusen, vilka byggs med prefabricerade trästommar från Derome-koncernen. TM Anläggning ansvarar för markentreprenaden, från förberedande arbeten till finplanering.
– Det känns spännande att gå in i en ny fas och inom kort starta byggnationen av Aros Bostads första radhusprojekt, vilket dessutom blir vårt första projekt i Täby. Försäljningen är påbörjad och vi kan konstatera att det finns ett starkt intresse för den här typen av bostäder i området, säger Magnus Andersson, vd för Aros Bostad.

Första inflyttning beräknas till sommaren 2021 och hela området beräknas vara färdigställt under våren 2022.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Aros Bostad på Branschguiden

Aros Bostad är ett partnerägt fastighetsutvecklingsbolag med fokus på utveckling av moderna, funktionella och hållbara bostäder i attraktiva geografiska lägen, med materialval och gestaltning som står sig över tid. Bolaget förvärvar, utvecklar och/eller konverterar kommersiella fastigheter och mark till byggrätter eller färdiga bostäder. Genom att agera långsiktigt, med ansvar för hela värdekedjan, skapas en trygg bostadsaffär för kunderna och en stabil avkastning åt investerarna.

Huvudinvesterare är företrädesvis institutionellt kapital från Första AP-fonden, finlä...

Läs mer om Aros Bostad på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs svenska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige