Image

Arlandastad hyr ut 5 600 kvadrat

Uthyrning Området runt Arlanda växer och Arlandastad Holding AB tecknar nytt hyresavtal med Training Partner Nordic AB, som utökar sin verksamhet och tecknar ett tioårigt avtal för utbildningslokaler och kontor om 5 600 kvadratmeter.
Publicerad den 30 Augusti 2013

Arlandastad Holding AB är ett fastighetsutvecklingsbolag som tillsammans med flera aktörer utvecklar Sveriges första flygplatsstad. Bolaget äger cirka 240 hektar mark i direkt anslutning till Arlanda flygplats.

Training Partner Nordic AB flyttar in i Motortown i Drive Lab Stockholm, ett koncept där visionen är att skapa en unik och inspirerande arena för framtidens fordonsindustri. Redan idag är Drive Lab en modern anläggning med fokus på utbildning, utveckling och marknadsaktiviteter.

Training Partner utövar kompetens- och affärsutveckling främst inom fordonsindustrin. Företaget har under de senaste åren haft en stadig tillväxt och kan idag räkna sig till ett av de största utbildningsföretagen i Sverige.

Under 2012 genomförde Training Partner drygt 60 000 utbildningsdagar och med ett nytt hyresavtal på 5 600 kvadratmeter väljer de att växa inom Drive Lab Stockholm.

– Drive Lab är med läge och framtidsvisioner den perfekta platsen för tillresande utbildnings- och mötesdeltagare. Det i kombination med moderna teknik- och konferenslokaler i anslutning till två av Sveriges bästa och modernaste testbanor, Test Track 1 och 2, gör Drive Lab till ett självklart val säger Patrik Lundstedt, CEO på Training Partner.

– Vi märker att området tilltalar en mängd olika branscher och företag. Det har inte minst samarbetet med Training Partner visat. De väljer att förlägga sitt huvudkontor här och utöka sin verksamhet för att det visat sig vara lönsamt. Jag tror att vi kommer att få se en påfallande ökning av etableringar i området. Därför rustar vi upp och moderniserar Motortown under 2013. Nästa steg blir att bygga ett hotell i anslutning till utbildningslokalerna och en ny terrängbana för fordon byggs inom kort, säger Dieter Sand, vd på Arlandastad Holding AB.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Det är inte byggklara planer som är spärren – det är allt runt omkring"

Bolag Det saknas inte byggklar mark eller detaljplaner, om man får tro Wallenstam. Enligt bolagets vd Hans Wallenstam har bolaget många projekt som skulle kunna dras igång här och nu – men det råder fortfarande en stor osäkerhet kring huruvida alla led i entreprenörskedjan är tillräckligt pålitliga. – När det gäller byggen idag så är vi väldigt noggranna: vi gör bakgrundskontroller på alla entreprenörer för att säkerställa att de inte har något kriminellt för sig och för att vara säkra på att de har ekonomi för genomförandet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige