Image
Archus utformar nytt huvudkontor om 10 000 kvadratmeter åt Seco Tools.
Archus utformar nytt huvudkontor om 10 000 kvadratmeter åt Seco Tools. Bild: Archus

Archus utformar nytt huvudkontor åt Seco Tools

Bygg/Arkitektur Med drygt 50 år på nacken är Seco Tools huvudkontor i Fagersta i stort behov av renovering. I samband med detta sker en utveckling av såväl arbetsplatserna som sättet att arbeta. Nu har Seco anlitat Archus för att utforma ett nytt koncept för det nya lokalerna.
Publicerad den 10 Mars 2020

– Att lokalerna är gamla och behöver renoveras är bara ett skäl till förändringsarbetet. Men lika viktigt är att skapa morgondagens arbetsplats utifrån ett individanpassat tankesätt, säger Secos vd Fredrik Vejgården.

Målet är att skapa en arbetsplats som är anpassad efter Secos behov och som stödjer de olika aktiviteter som pågår. Kontoret kommer vara indelat i så kallade funktionskvarter, projektkvarter och möteskvarter och projektet kommer att pågå fram till år 2023. Hållbarhet är ett ledord, men kontoret ska även förmedla en tydlig Seco-anda.
– I utformningen har vi tolkat Secos varumärkesplattform och gjort den mer samtida. Målet är att skapa en miljö som ligger i linje med Secos profil och som samtidigt är trivsam att arbeta i, säger Andreas Kristoffersson, uppdragsansvarig på Archus.

De nya lokalerna ska signalera att det handla om huvudkontoret för ett världsomspännande företag samtidigt som man vill att det ska kännas hemtrevligt och familjärt. En övergripande förhoppning är att lokalerna kommer göra det lättare att attrahera nya medarbetare och möta förändringar i organisationen.
– I hårdnande konkurrens är det viktigt att erbjuda en attraktiv arbetsmiljö, som ger förutsättning att ta tillvara medarbetarnas kompetens och engagemang, säger Fredrik Vejgården.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Archus på Branschguiden

Archus är en nytänkande, engagerad rådgivare och utvecklingspartner inom samhällsbyggnad, fastighetsutveckling, projektutveckling, arkitektur och design.
Idag består Archus av fyra olika bolag som verkar enskilt och tillsammans formar en stark helhet;

Archus Arkitektur
Av utmaningar inom projektutveckling skapar vi hållbar arkitektur med spets och finess. Genom idé och initiativ är vår utgångspunkt att skapa goda affärer för våra kunder, bland våra kunder.

Archus Development
Archus Development erbjuder kunder affärsutvecklingskompetens genom att driva fram projekt från...

Läs mer om Archus på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Teknologi måste tjäna ett syfte om Omid Noghabai ska satsa

Bolag Han har grundat flertalet bolag inom fastighetsbranschen och enligt honom själv vill han modernisera branschen från grunden. Samtidigt är Omid Noghabai tydlig med hur han ser på digitaliseringsarbetet: – Det ska vara koncept som gör att man som fastighetsägare faktiskt sparar pengar. Då kommer jag att investera i det.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige