Image

Arbona bildar fastighetsinvesteringsbolag

Bolag Investeringsföretaget Arbona, noterat på NGM MTF, bildar tillsammans med två andra investerare bolaget Merbona, som ska investera i fastigheter och fastighetsrelaterade produkter.
Publicerad den 30 Oktober 2017

Arbona (tidigare Switchcore) har ett eget kapital på cirka 60 miljoner kronor och en miljard kronor i förlustavdrag.

Syftet med Merbona Invest är att kunna investera i fastigheter, fastighetsrelaterade obligationer och andra relaterade projekt.

Bolaget kommer att vara obelånat och ha 140 Mkr i kassan.

Arbona investerar 66,5 Mkr vilket ger en ägarandel om 47,5 procent. Martin Zetterström kommer tillsvidare att vara vd för både Arbona AB och Merbona Invest AB.

- Vi ser en turbulens på den bostadsrelaterade fastighetsmarknaden. För en långsiktig, kapitalstark aktör som dessutom har tillgång till förlustavdrag tror vi att det kan dyka upp intressanta investeringsmöjligheter. Vi har därför investerat i Merbona Invest AB för att kunna agera snabbt när sådana möjligheter dyker upp, säger Martin Zetterström, vd för Arbona.

Investeringen i Merbona innebär att Arbona behöver ta in mer kapital för att kunna göra nya investeringar. Styrelsen har därför beslutat att genomföra en företrädesemission under första kvartalet 2018. Triega AB (huvudägare i Arbona AB) har förbundit sig att teckna sin andel. Exakta villkor för företrädesemissionen har inte fastställts, men kommer att fastställas och kommuniceras vid ett senare tillfälle, i god tid innan emissionen.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Mårten Othérus blir ny vd för Nordr Sverige: "Finns stora möjligheter"

Karriär Efter 19 år i Veidekke och senare det som blev Nordr så har Mårten Othérus haft titlarna regionchef, affärsutvecklingschef och investeringschef. Nu kan han sätta verkställande direktör på meritlistan. Han berättar om hur han vill ta sig an bolagets utveckling framåt.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige