Image
Ann-Sophie Forsberg blir vd för Telestaden
Ann-Sophie Forsberg blir vd för Telestaden Bild: Rikshem

Ann-Sophie Forsberg blir vd för Telestaden

Karriär Ann-Sophie Forsberg har utsetts till vd för Telestaden, Ikano Bostads och Rikshems gemensamma stadsdelsutvecklingsprojekt i Farsta i södra Stockholm.
Publicerad den 9 November 2022

– Det känns väldigt roligt att vara med och leda den fortsatta utvecklingen av ett av Stockholms mest anrika utvecklingsområden. Tillsammans med Stockholms stad, Ikano Bostad och Rikshem kommer vi att skapa en attraktiv stadsdel som kompletterar hela södra Stockholm, säger Ann-Sophie Forsberg, vd för Telestaden.

Ann-Sophie Forsberg kommer senast från Nordr där hon arbetat som regionchef för Stockholm. Hon har lång erfarenhet av projektutveckling och har arbetat med flera av Storstockholms större stadsutvecklingsprojekt som Norra Djurgårdsstaden, Barkarbystaden och Hagastaden. Ann-Sophie Forsberg tillträdde den 8 november och efterträder Per Högdin som har ansvarat för Telestaden sedan starten 2016.

– Vi vill tacka Per för hans stora engagemang och driv i arbetet med utvecklingen av Telestaden och samtidigt välkomna Ann-Sophie som nu tar vid och fortsätter arbetet framåt för att skapa en levande och attraktiv stadsdel, säger Josefine Wikström, ordförande för Telestaden som drivs av Rikshem och Ikano Bostad.

2 000 bostäder och en blandning av verksamheter
Med 2 000 blivande hem är Telestaden i Farsta ett av södra Stockholms största bostadsprojekt, under utveckling av Rikshem och Ikano Bostad. När allt står klart kommer Telestaden vara en levande stadsdel med bostäder, arbetsplatser, närservice, förskolor och skola.

Innan sommaren vann detaljplanen för den första bostadsetappen i Telestaden laga kraft. Detaljplanen är den första utav två och omfattar 460 bostäder i de välkända skivhusen längs Nynäsvägen som tidigare varit Televerkets och Telias kontor. I slutet av året är planen att starta arbetet med områdets infrastruktur för att därefter påbörja byggnationen av bostäder, skola och förskola.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Rikshem AB på Branschguiden

Rikshem är ett av Sveriges största privata fastighetsbolag. Vi äger, förvaltar och utvecklar bostäder och samhällsfastigheter i utvalda kommuner. Där erbjuder vi tryggt, trivsamt och flexibelt boende i attraktiva lägen. Rikshem ägs av Fjärde AP-fonden och AMF. Läs mer på rikshem.se

Läs mer om Rikshem AB på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Insatsteam ska lösa bostadsbyggandet i nyindustrialiseringsorter

Bostäder Fyra bostadsministrar, 3,5 år som samordnare och varav ett år som utredare – nu kommer förslagen från den statliga utredaren för hur bostadsbyggandet ska öka. Rapport från ett skeende är namnet som utredare Peter Larsson gett utredningen om hur samhällsbyggandet i Norrbottens och Västerbottens län ska öka och strukturella hinder minska. Tre förslag är redan under beredning och nu kommer fler förslag på hur aktörerna ska samordnas för att säkra befolkningsförsörjningen ska gå i rätt takt för den gröna industrins framfart.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige