Image

Amhult 2 uppvärderat

BOLAG En ny värdering av Amhult 2:s fastighetsbestånd har utförts av Värderingsinstitutet. Värderingen indikerar ett värde på 175 miljoner kronor för marken i Amhult, etapp II. Det är 25 miljoner mer än 2007 års värdering.
Publicerad den 21 Januari 2009

Amhult etapp II består av tre fastigheter bebyggda med kontorslokaler och lager och omfattar cirka 47 000 kvadratmeter markyta. Området är under detaljplaneändring från industri till handel och bostäder.

Byggnaderna i området omfattas inte av värderingen. Alla lokaler och mark är uthyrda på ″korta rivningskontrakt″. Utställning av detaljplan är preliminärt beräknad till mars 2009. Fastigheterna är obelånade och företaget har inga räntebärande skulder.

- Oaktat det bistra världsmarknadsläget pekar värderingen pekar återigen på Torslandas potential och den expansiva del av Göteborg stadsdelen är. I Amhult finns behov av handel, kontor och bostäder som ännu ej är uppfyllda. Vi ser fram emot den planerade detaljplaneutställningen för att därefter förädla Amhult etapp II och här bygga en modern blandstad där olika verksamheter stöttar och samverkar till en klassisk stadsmiljö, säger vd Eigil Jakobsen.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Så tickar Arnhult-bolagets portfölj nedåt

Transaktioner M2 Asset Management, genom fastighetsverksamheten M2 Gruppen, fortsätter tunna ut portföljen. Denna gång blir det på den sista småländska marknaden som de har kvar i portföljen. Fastighetssverige har kartlagt hur bolaget portfölj krympt det senaste året.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige