Image
Mikael Rånes.
Mikael Rånes. Bild: Amasten

Amasten förvärvar stor portfölj från Lidén Group

Transaktioner Amasten växer ytterligare i västra Sverige och har tecknat avtal om att förvärva 31 fastigheter på tillväxtorter i västra Sverige. Affären genomförs i bolagsform och baseras på ett underliggande fastighetsvärde om 784 miljoner kronor.
Publicerad den 19 Juli 2021

Fastighetsportföljens bostadsandel är 95 procent och omfattar 40 000 kvadratmeter bostäder med 602 hyreslägenheter och 1 600 kvadratmeter lokaler. Bostadsbeståndet är fördelat på 166 lägenheter i Ulricehamn, 139 lägenheter i Uddevalla, 273 lägenheter i Vänersborg och 24 lägenheter i Trollhättan. Hyresvärdet uppgår till 47,7 miljoner kronor. Säljare är Lidén Group AB och tillträde bedöms ske under september 2021.

– Amasten som köpare känns helt rätt för vår del då de har en långsiktighet och ett stort kunnande av just fastighetsförvaltning, säger Magnus Lidén VD Lidén Group AB.

Amasten förvaltar innan förvärvet 594 lägenheter i västra Sverige.

– Under det andra kvartalet fördubblade vi Amastens bestånd i västra Sverige genom förvärv av 275 lägenheter i Skövde, Mariestad och Falköping. Nu kommer vi återigen fördubbla vårt fastighetsbestånd på tillväxtorter i västra Sverige och kommer efter tillträdet inneha nära 1 200 lägenheter i Hubb Väst, säger Amastens vd Mikael Rånes och tillägger:

– Förvärvet följer Amastens tillväxtstrategi, att skapa effektiva förvaltningskluster med egen förvaltningspersonal, i attraktiva städer med välbelägna hus. Städer där vi kan medverka som samhällsbyggare och bygga Riki-hus, vår egen unika byggprodukt som levererar färdiga hyreshus på tolv månader.

- Anthon Näsström
anthon@fastighetssverige.se

Ämnen

Annons Image
Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Polestar letar fastighetsägare till jätteetableringen på Hisingen

Göteborg När Fastighetssverige får tag i kommunstyrelsen ordförande Jonas Attenius (S) är han på väg över Hisingsbron, till den plats där 400-årsjubilieumet ska arrangeras. På samma plats som elbilsföretaget Polestar nu har fått en direktanvisning. Han säger att det här är startskottet för den stadsutveckling som kommer ske i Frihamnen. Nu startar försöken att hitta en lämplig partner och framtida fastighetsägare säger Polestars pressansvarige i Europa.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige