Image

Akelius tar fram språkspel för nyanlända

Sverige Roger Akelius satsar 100 miljoner kronor på ett online-spel genom vilket nyanlända ska lära sig svenska.
Publicerad den 13 April 2016
Roger Akelius Bild: Nicklas Tollesson
Roger Akelius

Enligt Aftonbladet ska den nya internetportalen lanseras i maj.

Den nya portalen ska innehålla 20 olika språk.

Lektionerna, som aldrig är längre än åtta minuter, är uppbyggda så att man ska leka för att lära. Det är spel, frågor, fraser, bilder, sagoklassiker och musik, enligt Aftonbladet.

– Kursen har tusen lektioner, med 40 000 bildsidor, all text är inspelad med professionell speaker samt 500 korta video, 30 000 elevuppgifter och tio tusen färgfotografier, säger Roger Akelius till Aftonbladet.

Portalen marknadsföras till såväl skolor som privata språkutbildare, till exempel studieförbunden.

Eftersom den ska vara gratis, öppen för alla och fri från reklam hoppas han att också skolor som kämpar med brist på lärare ska vilja ta hjälp av hans språkutbildning.

– Jag är övertygad om att vi kan spara några tusen lärare på det här. Den vanliga undervisningen kräver många olika lärare. Det här sparar också på lokaler, säger han.

Att Akelius ger sig in i det här beror på att han träffat nyanlända som har gjort honom uppmärksam på hur lång tid de kan få vänta innan de får lära sig svenska.

– Jag blev irriterad över att de inte får börja lära sig språket förrän de har blivit godkända på något vis. Så kan vi inte ha det. Man måste kunna börja direkt, säger han.

Akelius språkspel har utvecklats inom en grupp med tolv anställda som Akelius tillsatte förra året. Kostnaden blir 100 miljoner, fördelade över 30 miljoner i Sverige och 70 i Tyskland, enligt Aftonbladet.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige