Image

Akelius stöder Haiti-offer med 100 miljoner kronor

BOLAG Akelius Foundation går in med 100 miljoner kronor, via SOS Barnbyar, till stöd för de drabbade av jordbävningen i Haiti.
Publicerad den 18 Januari 2010

Tanken är att pengarna ska gå till att klara alla kostander för att återställa 40 hus och därefter löpande betala underhåll för husen såsom vatten, avlopp, trädgårdar och löner. Det handlar också om stöd till mat, kläder, möbler, skolmaterial, leksaker, lärare, läkare, mediciner och mycket mer.

- Det känns mäktigt att ta ett totalt finansiellt ansvar för ytterligare 400 barn samt mer än fyrtio mammor under kommande 25 år, skriver Roger Akelius i ett mejl.

Att han valde just SOS Barnbyar motiverar Roger Akelius så här:

- En fördel med SOS Barnbyar är att de föräldralösa barnen, var och en med sitt trauma, ska få en miljö som liknar ett vanligt hem. Där finns inga sovsalar, utomstående ska ha svårigheter att märka att barn kommer från ett barnhem.
Dessa hem integreras i samhället, barnen kan ta med sig lekkamrater hem ifrån skolan.

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Stefan Dahlbo: "Vi ser svarta svanar flyga omkring"

Bolag Ett tråkigt år. Det är vd Stefan Dahlbos utblick för marknaden 2024 som han delger på presentationen av första kvartalet för Fabege. Stora utflyttningar och långa hyresförhandlingar är två av de faktorerna som han ser med oro på.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige