Image

Akelius till nytt angrepp mot Westerberg

BOLAG I ett mejl till Fastighetssverige går Roger Akelius till nytt angrepp mot Röda Korsets ledning med Bengt Westerberg i spetsen. Hans slutsats är att ledningen borde bytas ut.
Publicerad den 21 Januari 2010

Roger Akelius angav som skäl att skänka 100 miljoner kronor till de jordbävningsdrabbade på Haiti via SOS Barnbyar, bland annat för att deras styrelse inte uppbär något arvode. Det menade Röda Korsets styrelseordförande Bengt Westerberg var ett konstigt resonemang.

Nu kontrar Roger Akelius med att det bästa sättet att återupprätta Röda Korsets fina anseende är att byta ut ledningen, med Bengt Westerberg i spetsen.

I ett mejl till Fastighetssverige går Roger Akelius nu till förnyat angrepp mot Westerbergs och Zettergrens höga arvode och skriver bland annat att Röda Korset i sin marknadsföring kan skriva att \″varje år går de första 30 000 inbetalningarna á 100 kronor du skänker till Röda Korset till att ersätta Bengt Westerberg och Christer Zettergren\″.

Han ifrågasätter också Westerbergs uttalande om att det höga arvodet berättigas av en hög kompetens i ledningen: "Arvode för kompetent styrelse infördes i Röda Korset i samband med att en viss fru Magnussson med erfarenhet som prinsessa blev ordförande. Jämför gärna med styrelsen i SOS Barnbyar där alla medlemmar har erfarenhet av att driva stora komplicerade företag."

Han skriver i mejlet också att "förtroendet för det fina Röda Korset kan återställas genom att snabbt byta ut ledningen."

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Neobos strategi framåt: Först avyttring – sedan förvärv

Bolag Fastighetsbolaget Neobo fortsätter minska sina vakanser och öka sin uthyrningsgrad. Däremot redovisar bolaget ett betydligt lägre förvaltningsresultat under första kvartalet, jämfört med samma period året innan. Bolagets vd, Ylva Sarby Westman, säger till Fastighetssverige: – Vi måste arbeta med alla rader i resultaträkningen om vi ska lyckas.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige