Image

Akelius: ″Lägg ner Sida″

BOLAG Roger Akelius valde att skänka 100 miljoner kronor till Haitioffren genom SOS Barnbyar, vars styrelse inte uppbär något arvode. Bengt Westerberg, som tjänar nästan 70 000 kronor i månaden som styrelesordförande i Röda Korset tycker att Akelius resonerar konstigt. Samtidigt säger Roger Akelius att Sida borde läggas ner.
Publicerad den 20 Januari 2010

Bengt Westerberg tjänar 822 000 kronor om året, och Röda Korsets generalsekreterare Christer Zettergren 1 068 000 kronor.

Till Fastighetssverige säger Roger Akelius:
- Personligen tycker jag att Bengt (Westerberg) tar ut skamligt arvode från en organisation där ett stort antal medlemmar arbetar.

Westerberg tycker att Akelius resonemang är märkligt.

– Man måste fråga sig om inte Roger Akelius argument är konstigt, för man måste fråga vad olika personer gör på sina poster. Jag tror aldrig han hade valt att investera pengar i aktiebolag som hade haft en styrelseordförande med det argumentet, det viktiga är att organisationen sköts väl, säger Bengt Westerberg till E 24.

Akelius skriver i ett mejl till sajten:
″Som gammal företagsledare undersöker jag noggrant hur en samarbetspartner fungerar. Du får en första känsla genom att styrelse och högsta chef anger tonen för hela företaget. Chefen för Röda Korset har dubbla lönen mot chefen för SOS Barnbyar. Det är mer hederligt om Röda Korset annonserar med texten: ″Om 10 000 personer vardera sms:ar hundra kronor så kan vi betala arvodet till Bengt Westerberg. I stället för en bild av ett gråtande barn visa en bild av ordföranden.″

Roger Akelius föreslår också att Sida borde läggas ner.
″Sida kostar en miljard per år i administration och har nu begärt ytterligare 30 miljoner av skattepengar för att med konsulters hjälp reda upp sin egen bokföring. Det finns tusen företagsledare i Sverige som skulle sköta Sida bättre. Lägg ner Sida och låt företag och personer få betala avdragsgillt till ett femtiotal godkända organisationer. Det skulle ge betydligt mer till de behövande.″

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Alvendal om produktivitetsbetänkandet: "Kraftig överbyråkratisering i Sverige"

Bostäder I veckan kom Produktivitetskommissionen med sitt delbetänkande, med Kristina Alvendals rapport som bilaga. Fastighetssverige tog ett snack med Alvendal om hennes tankar kring rapporten, delbetänkandet och vägen framåt för svenskt bostadsbyggande.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige